miercuri 25 ianuarie 10:09 AM

       Abonare la google news

Ninsorile abundente şi frigul intens au dat peste cap transporturile în Japonia: cel puţin o persoană a murit


Zăpada abundentă care a acoperit miercuri regiuni întinse din Japonia a îngreunat traficul rutier, a dus la anularea a sute de curse aeriene şi a perturbat călătoriile cu trenul, iar cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, informează Reuters.


Un front atmosferic neobişnuit de rece şi un sistem de joasă presiune au favorizat ninsori abundente şi vânturi puternice, care s-au abătut începând de marţi asupra Japoniei, potrivit Agerpres.

Ninsoarea a fost deosebit de intensă în regiunile dinspre Marea Japoniei, iar în oraşul Maniwa din vestul Japoniei stratul de zăpadă care s-a depus în ultimele 24 de ore a avut grosimea de 93 de centimetri până miercuri la ora locală 08:00 (23:00 GMT).

O persoană şi-a pierdut viaţa în urma furtunii, iar alte două decese sunt investigate ca având legătură cu acest fenomen meteorologic, potrivit unei precizări făcute de Hirokazu Matsuno, secretarul-şef al Guvernului japonez, cu prilejul unei conferinţe de presă. Nu sunt disponibile detalii suplimentare până la această oră.

Companiile aeriene locale, printre care ANA şi Japan Airlines, au anulat peste 300 de zboruri, iar cursele feroviare de mare viteză au fost suspendate sau amânate în nordul Japoniei, potrivit relatărilor din presă.

Pe o autostradă din centrul Japoniei, autovehiculele şi camioanele au rămas blocate în zăpadă pe o distanţă de 10 kilometri, potrivit postului public de televiziune NHK.

Circa 3.000 de persoane au rămas blocate în două gări din oraşul Kyoto, după ce zăpada şi vânturile puternice au dus marţi la suspendarea serviciilor feroviare, drept pentru care o parte dintre pasageri au fost nevoiţi să doarmă pe podeaua gării principale din Kyoto.

Alţi călători au rămas blocaţi în cel puţin 15 trenuri oprite între staţii, în unele cazuri de marţi seară până miercuri dimineaţă, iar o parte din călători au trebuit să parcurgă prin zăpadă distanţa până la o gară unde a fost organizat un adăpost, a relatat NHK.

Vânturile puternice asociate furtunii ar putea fi cauza scufundării unei nave-cargo înregistrată în Hong Kong pe ruta dintre vestul Japoniei şi insula Jeju din Coreea de Sud, miercuri dimineaţă. Au fost salvaţi 13 dintre cei 22 de membri ai echipajului, iar operaţiunea de căutare continuă.

Potrivit prognozelor, vremea nefavorabilă va continua până joi.

Stiripesurse.ro