Nicolae Ciucă a luat decizia: Ce va face liderul PNL după ce demisionează din fruntea Guvernului (surse) - Știrile.eu

vineri 26 mai 2023 12:06 AM

Nicolae Ciucă a luat decizia: Ce va face liderul PNL după ce demisionează din fruntea Guvernului (surse)Conform protocolului coaliției de guvenare, premierul Nicolae Ciucă ar trebui să demisioneze vineri, 26 mai, pentru a face loc unui premier de la PSD. Acest lucru nu se va întâmpla însă câtă vreme angajații din educație sunt în grevă, precizează surse politice pentru stiripesurse.ro.

În cele din urmă, demisia lui Nicolae Ciucă va veni, iar miza personală a acestuia, dar posibil și miza jocurilor din PNL este viitoarea funcție pe care ar urma să o ocupe actualul premier.

În ultima perioadă, s-a vehiculat intens varianta ca actualul premier să rămână și într-un viitor Guvern Ciolacu, pe funcția de ministru al Dezvoltării. „Stăpân” al banilor pentru administrațiile locale, Ciucă ar putea ține mai bine partidul sub control într-o asemenea funcție. Această mutare a fost însă negată public de Ciucă, premierul lăsând impresia că este mai mult vorba despre dorința altora decât despre dorința sa.

Potrivit surselor politice, Nicolae Ciucă rămâne atașat variantei inițiale. După demisia din fruntea Guvernului, actualul premier urmează să preia funcția de președinte al Senatului. În postura de „al doilea om în stat”, Ciucă ar putea fi mai puțin relevant în jocurile politice, însă și-ar putea consolida o imagine de prezidențiabil al liberalilor.

De altfel, varianta Nicolae Ciucă – președinte al Senatului este deja pregătită în Parlament. Alina Gorghiu, actual vicepreședinte cu atribuții de președinte al Senatului, și-a strâns lucrurile și a eliberat biroul de președinte, potrivit unor surse politice.

Stiripesurse.ro