Negoiță a luat în brațe un copac în centrul Bucureștiului: Domnule Nicușor Dan, ăștia sunt copaci ilegali. N-am să vă las să-i scoateți - Știrile.eu

vineri 26 mai 2023 9:26 PM

Negoiță a luat în brațe un copac în centrul Bucureștiului: Domnule Nicușor Dan, ăștia sunt copaci ilegali. N-am să vă las să-i scoatețiPrimarul Sectorului 3, Robert Negoiță, s-a filmat pe Bulevardul I.C. Brătianu din centrul Capitalei luând în brațe un copac de pe mijlocul șoselei, spunând în videoclipul publicat pe Facebook că este „nevoie de cât mai mulți copaci” pentru a combate poluarea. Edilul a precizat că aliniamentul ridicat de Primăria Sectorului 3 este „ilegal” și că nu va permite primarului general Nicușor Dan să-i scoată. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Un aliniament de copaci atât de frumos și necesar în mijlocul Bucureștiului, mai ales acum, vara și e foarte cald. Ne face bine puțină umbră, răcoare și aer curat unde e multă poluare. Avem nevoie de cât mai mulți copaci. (…) Trebuie văzut pe Google cum arăta acum 10 ani de zile, era o rușine. Și chiar dacă nu ține de Primăria Sector 3, că nu e administrat de noi, am făcut noi treaba asta aici. Am venit și am edificat acest spațiu verde cu copaci, cu lavandă, cu aceste piedici, astfel încât să descurajăm circulația pietonală, e foarte periculos. 

Apropo domnule primar general Nicușor Dan, ăștia sunt copaci ilegali. Nu vreți să-i dați afară de aici? Scoateți-l, că nu vă place verdele, frumosul, vă deranjează copacii, vă deranjează cei care fac ceva. Dar n-am să vă las. Să vă ferească Dumnezeu. N-aveți ce căuta aici. Țineți-vă departe de zona asta, pentru că am reușit cu greu să prindem acești copaci. Copacii, fiind ființe vii, și, domnul primar general nu știe asta, suferă la fel ca și noi din cauza poluării la fel ca și noi oamenii”, a declarat primarul Sectorului 3.

Videoclipul vine după un scandal între acesta și primarul Capitalei, Nicușor Dan, ca urmare a plantării unor palmieri de către edilul Sectorului 3 în Piața Unirii. Arborii tropicali au fost scoși de edilul Bucureștiului și replantați în faţa sediului administraţiei locale şi în Parcul Pantelimon.

Primăria Sectorului 3 va planta aproape 300 de palmieri aclimatizaţi, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, Negoiţă. El a menţionat că autoritatea locală a plantat şi măslini aclimatizaţi în faţa sediului său şi în curtea unor biserici.

Citește și: Negoiță, după ce a acuzat că „un om rău” i-a otrăvit copacii: Era doar îngrășământ. Se pare că nu aveam motive de îngrijorare

Editor : Alexandru Costea


Digi24.ro