marți 24 ianuarie 7:08 PM

       Abonare la google news

Nebunie în Turcia, după ce s-a aflat că Ianis Hagi este cu un pas la Galatasaray


Ianis Hagi poate oferi cea mai spectaculoasă mutare a unui jucător român în această perioadă de mercato.


Chiar dacă reîntoarcerea sa pe teren a tot fost amânată, mijlocaşul ofensiv este pe lista de achizţii a celor de la Galatasaray. Antrenorul turcilor, fostul mare internaţional Okan Buruk îl doreşte pe tricolor la echipă, forţând achiţionarea sa în contextul luptei pentru titlu pe care o duce formaţia Cim Bom. Ianis Hagi este monitorizat de clubul din Istanbul la care a scris istorie şi tatăl său în urmă cu peste 20 de ani. Ianis are ocazia să îi calce pe urma „Regelui” care a fost şi antrenor în două rânduri la Galata.

Eforturi pentru transfer

Turcii sunt interesaţi de transferul românului şi sunt dispuşi să negocieze cu scoţienii pentru a-l aduce pe fotbalistul naţionalei la fosta câştigătoare a Cupei UEFA. Iar semnale în această privinţă au apărut deja în presa de pe Bosfor.

„Gruparea galben-roșie se pregătește să joace tare în perioada de transferuri din această iarnă. Galatasaray, care nu a putut profita din plin de mai mulți jucători de atac – în special Rashica, Mata and Seferovic – și-a propus să transfere marcatori. Aslan a pornit deja demersurile pentru starul român Ianis Hagi.

Care a stat departe de gazon pentru aproximativ un an de zile și care este așteptat să revină pe teren la finalul acestei luni. Galatasaray a urmărit cu mare atenție starea de sănătate a starului român și se pregătește să îl transfere pe Ianis, fiul legendei Gheorghe Hagi. Antrenorul Okan Buruk este cel care insistă pentru transferul fiului fostului său coechipier”, notează jurnaliştii de la Karar. 

Interes şi din partea lui Ianis

Născut la Istanbul, Ianis este aşteptat să se întoarcă pe teren după accidentarea cumplită suferită în ianuarie 2022. Suporterii îl aşteaptă cu braţele deschise la echipa lor de suflet.

„Vârful de atac, care este legat prin contract de Glasgow Rangers până în iunie 2026, a marcat de 15 ori și a oferit 21 de pase de gol în timpul perioadei petrecute la clubul din Scoția, pentru care a jucat 85 de meciuri.

Ianis, care s-a născut la Istanbul în perioada în care Gheorghe Hagi îmbrăca tricoul lui Glatasaray, este mai mult decât interesat să evolueze pentru clubul din Istanbul, iar echipa turcă vrea să facă orice este nevoie pentru a-i obține semnătura”, îl mai caracterizează turcii pe Ianis.

Rangers nu se va despărţi însă de el aşa uşor. Informaţii din jurul echipei scoţiene arată că managerul Michael Beale vrea să se bazeze pe el din primul minut imediat cum recuperarea sa va fi completă. Acesta lucru s-ar putea întâmpla pe 28 ianuarie, împotriva celor de la St Johnstone.

Playsport.ro