vineri 1 ianuarie 10:21 PM

       Abonare la google news

Municipiul Constanța a ieșit din carantină. Mall-urile vor funcționa în weekend


Municipiul Constanța a ieșit din carantină, anunțul a fost făcut de prefectura județului. Locuitorii orașului Constanța, dar și persoanele aflate în tranzit, nu vor mai fi nevoite să completeze și prezinte oamenilor legii declarații pe propria răspundere privind scopul deplasării între ora 05:00-23:00.


Citește și: Carantină prelungită cu șapte zile în Corbeanca, Dobroești, Otopeni și Popești-Leordeni

„După 42 de zile în care a fost sub carantină zonală, municipiul Constanţa revine la restricţiile specifice stării de alertă, actualizată prin Hotărâre de Guvern. (…) Cetăţenii municipiului, dar şi cei care tranzitează sau se află în Constanţa, nu vor mai fi nevoiţi să completeze declaraţii pe propria răspundere, în intervalul orar 05:00 – 23:00. Vor rămâne în vigoare restricţiile de circulaţie existente la nivelul întregului teritoriu naţional, în intervalul 23:00 – 05:00”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Prefectura Constanţa.

Ieșirea municipiului Constanţa din carantină înseamnă şi ridicarea restricţiilor impuse pentru centrele comerciale. Începând cu 2 ianuarie, acestea vor putea funcţiona şi în zilele de weekend şi sărbători legale. Programul de funcţionare se va încheia, cel mai târziu, la ora 21.00. Activitatea unităţilor de alimentaţie publică de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă.

„Acestea îşi vor relua funcţionarea, dar doar pe terase, măsură care, de altfel, se aplică la nivelul întregului judeţ, întrucât recent a fost constatată oficial de CJSU rata de incidenţă de peste 3/1.000 locuitori pe judeţul Constanţa”, se mai spune în comunicat.

Municipiul Constanța a ieșit din carantină. La data de 1 ianuarie, rata de infectare cu COVID-19, în municipiul Constanţa, este de 4,42 la mia de locuitori.În judeţul Constanţa rata de incidenţă este de 2,89 la mia de locuitori. În judeţul Constanţa rata de incidenţă este de 2,89 la mia de locuitori.

„Rata a scăzut constant în ultimele săptămâni, cu precădere în ultimul ciclu de carantină propus de CJSU şi avizat de autorităţile centrale. Pe 20 noiembrie, ziua în care municipiul a intrat în carantină, rata de incidenţă era de 9,35. La începutul celui de-al doilea ciclu de carantină, pe 4 decembrie, rata de incidenţă a consemnat o creştere – 10,33. Iar pe data de 18 decembrie, când Constanţa a pornit în a treia etapă de carantină, rata înregistra un indice de 8,65”, a informat Prefectura Constanţa.

Sursa: Romaniatv.net