duminică 3 ianuarie 9:31 PM

       Abonare la google news

Mugur Mihăescu şi deputatul Bulai, scandal la tv pe tema Revelionului TVR


„Nu am ce sa raspund. O sa spun un singur lucru, in 1988 era la Timisoara intr-un spectacol si am bagat o soparlita cu Ceausescu, am ridicat sala in picioare, dupa care conducerea partidului a interzis publicului sa mai participe la spectacolele noastre pentru ca era o bascalie ieftina la adresa lui Ceausescu. Dupa care Ceausescu a murit la un an, dar am impresia ca domnul e prea tanar sa stie lucrurile acestea. Arunca niste cuvinte sa se afle in treaba. Unor asemenea oameni n-ai ce sa le raspunzi. Stiti cum e, trec anii peste dansii degeaba, asta e situatia. Nu inteleg nimic din ce se intampla, ne intoarcem la comunism, la dictatura? Trebuie sa imi pun un tablou cu liderul suprem? O sa-l iau la misto si pe asta. Acum este intr-o functie in care ne ia el pe noi la misto”, a spus Mugur Mihăescu, la Antena 3, prin telefon. În emisiune, tot prin telefon, era și liderul Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, Iulian Bulai (USR).


„Nu pot sa respect comunistii. Domnule, nu ti-e rusine, ma faci conspirationist? Domnule, sa-ti fie rusine. Cum ma faci pe mine conspirationist, ma?”, i-a mai spus Mihăescu deputatului USR.

Deputatul USR Iulian Bulai a spus că întrerupe convorbirea telefonică dacă postul Antena 3 nu ia atitudine față de Mugur Mihăescu. „Mai bine iesi, ma, du-te!”, i-a mai transmis Mihăescu. „Asta e vagabonțeală! Vai steaua voastră de comuniști!’, a adăugat actorul.

Cum a început scandalul vizavi de Revelionul TVR

Totul a pornit după ce Televiziunea Română a prezentat în noaptea de Anul Nou un program umoristic. În timpul emisiunii s-a prezentat o parodie cu un actor care l-a interpretat pe preşedintele Klaus Iohannis în timp ce spunea: „Anul 2021 va fi Anul Bivolului în calendarul chinezesc. Sau Anul Boului în calendarul românesc. Tre să fii tare bou să mai stai închis în casă!”

La scurt timp, au apărut şi primele comentarii. Dorina Rusu, membră a CNA, a declarat că televiziunea publică a oferit publicului un „spectacol grotesc”, care a încălcat atât legile bunului-simț, cât și pe cele ale audiovizualului. Televiziunea a difuzat de Anul Nou emisiunea „Revelion la mine acas’”, filmată în barul deținut de Mugur Mihăescu în Centrul Vechi.

Citiţi şi Membru CNA acuză TVR că a oferit publicului „un spectacol grotesc” de Revelion. „S-a instigat la nerespectarea regulilor împotriva COVID”

Dorina Rusu a mai spus că în emisiunea TVR „nu este vorba doar despre nişte glume proaste la adresa autorităţilor care gestionează criza generată de pandemie, ci despre faptul că televiziunea publică, într-un moment din an în care foarte mulţi oameni se uită la televizor, ia în derâdere regulile de protecţie anti-coronavirus, ba chiar instigă la nerespectarea lor”.

Citiţi şi Iulian Bulai, deputat USR-PLUS, cere demiterea șefei televiziunii, Doina Gradea

La rândul său, deputatul USR Iulian Bulai, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, a declarat că TVR a avut de Anul Nou „un program plin de bășcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie”. Tot el a spus că șefa TVR, Doina Gradea, ar trebui să plece din funcție.

Iulian Bulai a anunţat că marţi va avea o întâlnire informală cu preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Monica Gubernat, pentru a discuta despre „comunicarea şi informaţiile publice care distorsionează mesajele din partea autorităţilor”.

„Marţi dimineaţă voi avea o întâlnire informală la Parlament cu preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), doamna Monica Gubernat. În plină pandemie, toate instituţiile statului trebuie să lucreze împreună pentru a găsi soluţii în a opri acest fenomen care ne afectează pe toţi”, a transmis, duminică, Iulian Bulai.

Citiţi şi Scandalul pe tema Revelionului TVR ia amploare. Şefa CNA, chemată să dea explicaţii în Parlament

Sursa: Romaniatv.net