Motivul real pentru care Nicandro Breeveld a decis să plece de la Poli Iași: „Nu este vorba despre bani”. Cel mai frumos moment petrecut în Copou și unde vrea să-și continue cariera - Știrile.eu

sâmbătă 2 ianuarie 2021 2:45 PM

Motivul real pentru care Nicandro Breeveld a decis să plece de la Poli Iași: „Nu este vorba despre bani”. Cel mai frumos moment petrecut în Copou și unde vrea să-și continue carieraPoli Iași s-a despărțit la finalul turului de unul dintre cei mai importanți și experimentați jucători ai săi. Olandezul Nicandro Breeveld, 34 de ani, a ajus la un acord cu conducerea Iașiului privind rezilierea contractului scadent în vara acestui an. După un an și jumătate petrecut în Copou, Breeveld a decis să plece de la Iași, fără regrete, ci cu momentele frumoase petrecute alături de colegi și de cei trei tehnicieni cu care a lucrat.

Aflat acasă, în Olanda, la Amsterdam, unde a petrecut Crăciunul și Revelionul împreună cu familia, Nic a acordat un interviu în exclusivitate pentru Prosport.ro în care a vorbit despre motivele reale ale despărțirii de Poli Iași, momentele frumoase petrecute în Liga I și planurile sale pentru finalul de carieră.

– Nic, ai încheiat conturile cu Poli Iași? 
– Da, am reziliat. M-am înțeles cu conducerea clubului, am ajuns la un acord, mai trebuie doar să semnez niște documente. Dar nu sunt probleme, am ajuns la o înțelegere.

– De ce ai ales să pleci de la Iași?
– Vreau să spun din start că am un respect pentru toți cei de la Iași. Nu am nimic cu clubul sau cu cineva din club, nu sunt supărat pe nimeni de la club. Am plecat de la Iași doar pentru că vreau să fiu acasă, alături de familia mea. Nu este vorba despre bani. Nu am plecat de la Iași din cauza problemelor financiare. Da, mi-am depus memoriu, dar asta pentru că este dreptul meu. Nu din cauza banilor am plecat, ci pentru faptul că am vrut să mă întorc acasă, la familie.

– Pleci cu un regret de la Iași?
– Nu am niciun regret că am jucat la Iași. Am luat cea mai bună decizie atunci, acea decizie de a semna cu Poli Iași acum un an și jumătate a fost cea mai bună pentru mine. Și nu o regret. Mi-am făcut prieteni în Iași, din fotbal, dar și din afara fobalului. Am fost la o echipă bună. Clubul are oameni buni, care vor să ajute echipa, dar problemele nu țin de ei. Poli Iași este un club bun, dar din păcate sunt aceste probleme financiare. A fost o perioadă frumoasă, care mi-a rămas în suflet. Dar am fost un an și jumătate de departe de familia mea, a fost și pandemia, fiica mea a început școala și a rămas în Olanda cu soția, am fost departe de familie.

– Ai alte oferte din România sau din Olanda?
– Am avut oferte și din România, dar și din Olanda. Dar dacă o să mai joc, o să semnez cu un club din Olanda, pentru că vreau să fiu alături de familia mea. Am ceva discuții, nimic concret. Nu vreau să discut despre asta, pentru că încă nu m-am decis dacă voi mai juca. O să vorbesc cu familia mea și voi lua o decizie.

– Anul acesta faci 35 de ani. Intenționezi să pui capăt acum carierei?
– Da, pot să mă și retrag, dar nu m-am decis. După vacanță o să vedem. Un an și jumătate am stat departe de familie și vreau să fiu acasă. Sunt mai multe chestii care au dus la decizia asta de a reveni acasă. Nu știu sincer cât mai joc, nu știu dacă o să mai joc. Dar dacă o să mai joc, o să semnez aici, în Olanda.

– Cea mai frumoasă amintire de la Poli Iași?
– Au fost multe momente frumoase, dar și grele. Calificarea în semifinalele Cupei României a fost un moment frumos, după victoria cu Craiova. Nu neapărat pentru că am marcat eu două goluri, ci calificarea echipei în semifinale. Prezența noastră acolo a fost o performanță. Și cred că am fi putut ajunge chiar în finală, dar așa fost să fie. Au fost și altele, începutul excelent de sezon cu Mihai Teja, când am fost pe locul 3.

– Dar cel mai important meci de la Iași?
– Au fost multe meciuri importante. Jocurile din play-out, acolo unde punctele contează cel mai mult pentru salvarea echipei. Cred că acelea au fost cele mai importante.

– Ai marcat și împotriva lui Dinamo…
– Da, dar eu mă gândesc la momentele frumoase petrecute cu echipa, nu la cele individuale. Dacă eu dau gol sau un assist e bine, dar cel mai important este să câștige echipa. Mă gândesc mai puțin la realizările individuale de aici, ci la cele cu echipa.

– Ai lucrat cu trei antrenori la Iași: Mihai Teja, Mircea Rednic și Daniel Pancu. Cu care te-ai înțeles cel mai bine.
– Cu toți am avut o relație bună jucător – antrenor. Cu toți trei am avut perioade bune și rele. Cu Mihai Teja am început foarte bine campionatul trecut, cu Mircea Rednic am ajuns în semifinalele Cupei României, cu Daniel Pancu am bătut Steaua cu 5-2. La fiecare poți să găsești perioade bune și perioade mai slabe. Dar toți trei sunt antrenori foarte buni și am lucrat bine cu ei. Și am avut un vestiar foarte bun, am rămas cu mulți prieteni de la Poli Iași.

– Se salvează Poli Iași de la retrogradare?
– Cred că da. Suntem abia la jumătatea campionatului, dar mai ai și un campionat în play-out. E destul de devreme, dar cred că se va salva Poli, pentru că nu este diferența mare de puncte față de locurile din prima jumătate.

– Cine ia titlul în Liga I? Pe cine vezi favorită?
– E greu de spus. FCSB arată bine, dar și CFR Cluj este o echipă solidă, iar Craiova are și ea șanse, este o echipă foarte bună.

– Echipa de suflet din România?
– Fiecare echipă la care am jucat are o parte în inima mea. Și Poli Iași. Nu am jucat pentru campionat la Iași, dar am avut și momente bune. Cu acestea rămân, cu atmosfera bună din echipă, cu lucrurile din vestiar. Peste tot am avut momente bune și foarte bune. Cu siguranță, cele trei trofee cu Steaua rămân o performanță unică. Și dacă vrei să iei trei trofee într-un an, este foarte greu. Așa ceva este foarte greu de realizat. Dar și cu Pandurii am ajuns în Europa League, cu Mediaș am jucat în play-off-ul Europa League, la Iași am jucat semifinală de Cupa României. România o să rămână o parte din viața mea.

– Un gând pentru suporterii Politehnicii?
– A fost o perioadă frumoasă pentru mine la Iași. Am simțit suporterii alături de mine și de echipă și sper ca echipa să aibă un viitor mai bun. Suporterii și un oraș așa de mare merită să aibă o echipă care să tragă an de an la play-off.

Președintele Ciprian Paraschiv: „Tot respectul pentru ce a făcut la Poli Iași”

Președintele executiv al Politehnicii Iași, Ciprian Paraschiv, a confirmat că a ajuns la un acord verbal cu Nicandro Breeveld privind încetarea raporturilor contractuale.

Am purtat mai multe discuții cu Nicandro privind rezilierea contractului pe cale amiabilă și am ajuns la un acord verbal cu el. Urmează să perfectăm actele. Vreau să-i mulțumesc, Nicandro are tot respectul și aprecierea mea pentru tot ce a făcut la Poli Iași”, a spus președintele Ciprian Paraschiv.

Dublă de senzație cu Craiova, în „sferturile” Cupei

Nicandro Breeveld a semnat cu Poli Iași în iulie 2019, pe două sezoane, echipa din Copou devenind a cincea din România în CV-ul său, după Jiul Petroșani, Pandurii Tg. Jiu, Gaz Metan Mediaș și Steaua București.

Meciul de referință al său la Iași va rămâne cel cu CSU Craiova, din sferturile Cupei României, disputat la Iași, în martie 2020. Atunci, Breeveld a marcat două goluri în victoria cu 3-2 a Iașiului, a doua reușită, cea decisivă, venind în prelungiri, la scorul de 2-2. A fost golul care a dus-o pe Poli Iași în semifinalele Cupei României. Mijlocașul olandez a marcat și în Liga I pentru Poli Iași, împotriva lui Dinamo, în debutul sezonului anterior.

 

Sursa: Prosport.ro