Momente de groază la bordul unui avion al companiei Asiana Airlines: Un pasager a deschis uşa de urgență în zborului - Știrile.eu

vineri 26 mai 2023 3:16 PM

Momente de groază la bordul unui avion al companiei Asiana Airlines: Un pasager a deschis uşa de urgență în zborului


Momente de groază la bordul unui avion al companiei Asiana Airlines: Un pasager a deschis uşa de urgență în zborului.


Au fost momente terifiante la bordul unui avion al companiei Asiana Airlines după ce un pasager a deschis uşa în timp ce aeronava se pregătea să aterizeze, vineri, în Daegu, Coreea de Sud. O înregistrare video a incidentului arată cum călătorii îngroziţi se ţineau strâns de cotierele scaunelor, în timp ce curenţi de aer puternici cuprinseseră cabina, relatează CNN şi BBC.

Pasageri au avut probleme de respiraţie şi au fost transportaţi la spital

Toţi cei 194 de pasageri au supravieţuit zborului, care a aterizat în siguranţă, dar cu uşa încă deschisă, pe Aeroportul Internaţional Daegu. Cel puţin şase pasageri au avut probleme de respiraţie şi au fost transportaţi la spital, a relatat presa locală.

Un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost arestat la aterizare, a anunţat agenţia de presă Yonhap.

Zborul OZ8124 decolase de pe insula Jeju, vineri dimineaţă. Nu este clar ce s-a întâmplat exact, dar uşa avionului a fost deschisă spre finalul zborului, în jurul orei locale 12:45 (06:45, ora României), a relatat presa sud-coreeană. O înregistrare video a unui pasager distribuită pe reţelele sociale arată golul din partea laterală a avionului şi vântul care loveşte rândurile de pasageri aşezaţi în apropiere.

Mai mulţi copii de vârstă şcolară se aflau în avion, în drum spre un eveniment sportiv de weekend. „Copiii tremurau, plângeau şi erau speriaţi”, a relatat părintele unuia dintre ei.

Ce a declarat compania

Asiana Airlines a declarat că poliţia a lansat o anchetă.

Un oficial al companiei aeriene a declarat că un bărbat în vârstă de 30 de ani care stătea pe scaunul de urgenţă pare să fi deschis uşa când aeronava se afla la aproximativ 210 metri deasupra solului şi la două-trei minute de aterizarea în oraşul aflat la 240 de kilometri sud de Seul.

În total, la bord se aflau 200 de persoane. Aeronava a fost identificată pe site-ul de urmărire Flightradar 24 ca fiind un Airbus 321.

Expertul în aviaţie Geoffrey Thomas de la Airline Ratings a descris incidentul ca fiind „foarte bizar”.

„Din punct de vedere tehnic, nu este posibil să deschizi acele uşi în timpul zborului”, a declarat el pentru CNN.

Thomas a precizat că viteza de aterizare a unui A321 este de aproximativ 150 de noduri (276 km/h), ceea ce înseamnă că pe lângă aeronavă trec curenţi cu această viteză. Uşa, aflată în spatele aripii aeronavei, s-a deschis în acel curent de aer, a spus el. „Pare neverosimil ca uşa să se deschidă, în primul rând, şi apoi împotriva curentului de aer ar fi imposibil din punct de vedere tehnic, dar într-un fel sau altul s-a întâmplat”, a spus Thomas.

Stiripesurse.ro