Ministrul danez al Apărării intră în concediu medical pentru o perioadă nedeterminată - Știrile.eu

marți 7 februarie 2023 9:01 AM

Ministrul danez al Apărării intră în concediu medical pentru o perioadă nedeterminatăMinistrul apărării şi vicepremier danez Jakob Ellemann-Jensen a anunţat luni că intră în concediu medical pentru o perioadă nedeterminată, la două luni după instalarea unui inedit guvern de centru, potrivit AFP şi Reuters.

„La sfaturile medicului, va trebui să mă deconectez o perioadă şi să iau concediu medical. Voi reveni când voi fi pregătit”, a scris Ellemann-Jensen pe Facebook, care conduce de asemenea partidul liberal, Venstre.

„Am fost neobişnuit de ocupat mult timp, iar acum corpul îmi transmite mesajul că este momentul să iau o pauză”, a adăugat ministrul, potrivit Agerpres.

El a anunţat săptămâna trecută că a consultat medici din cauza unei ameţeli, imediat după întoarcerea din Ucraina.

Cine îi va lua locul

În absenţa sa, postul va fi acoperit de ministrul economiei, Troels Lund Poulsen, a precizat cabinetul premierului într-un comunicat.

Această retragere temporară survine într-un moment în care danezii îşi manifestă opoziţia faţă de eliminarea unei sărbători legale, măsură emblematică a noului guvern pentru a finanţa bugetul apărării, în plină invazie rusă în Ucraina.

Stiripesurse.ro