Miniștrii Sănătății și Cercetării nu știau despre proiectul medicului Păunescu. Cum a reacționat Vlad Voiculescu - Știrile.eu

duminică 3 ianuarie 2021 10:52 PM

Miniștrii Sănătății și Cercetării nu știau despre proiectul medicului Păunescu. Cum a reacționat Vlad Voiculescu


  • România putea să aibă un vaccin împotriva coronavirusului mai bun decât cel al Pfizer sau AstraZeneca.
  • Serul ar fi putut să fie fabricat la noi în țară, pentru că noi l-am inventat.
  • Proiectul n-a primit suficientă finanțare de la stat.

Asta spune medicul Virgil Păunescu, de la Oncogen Timișoara, care ar fi avut nevoie de 5 milioane de euro pentru testarea clinică.

Germania a fost însă mult mai receptivă la această șansă de a învinge pandemia și testează deja un vaccin creat după aceleași principii și care folosește aceleași procedee.

Virgil Păunescu, director la Centrul Oncogen Timişoara: „Multă incompetenţă, multă prostie, şi multă delăsare. “Lasă că fac alţii”. Noi am fi putut fi cu cel mai bun vaccin posibil. Când a avut România şansa să o ia, tehnologic, înaintea celorlalţi? Niciodată, în ultimii 20-30 de ani. Am spus că suntem pe piaţă, într-un an de zile.

Am fost ridiculizaţi, înjuraţi, că nu există, că nu se poate, că un vaccin durează 10 ani. Aşa este. Doar că această pandemie a pus o presiune foarte mare pe omenire, pe societate. Germania, vom constata în final, că a finanţat 10-20 de colective, care lucrează la dezvoltarea de vaccinuri, cu diverse tehnologii, de diverse tipuri. La fel se întâmplă probabil şi în Israel”.

Aleph News a luat legătura cu miniștrii Sănătății și Cercetării. Niciunul nu era la curent cu proiectul medicului Păunescu.

Vlad Voiculescu spune că nu a găsit la minister o cerere de finanțare, iar Ciprian Teleman a cerut materialele realizate de Aleph News pe această temă, pentru a se documenta.

Poate faptul că un astfel de vaccin asigură imunitate până la 17 ani în fața coronavirusului va fi argumentul decisiv pentru actualul guvern, să dea o șansă acestui ser. Vorbim acum cu Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: Alephnews.ro