miercuri 25 ianuarie 10:26 PM

       Abonare la google news

Mihai Pintilii, mitraliat de un fost jucător al Stelei: „Gică Hagi venea de la Istanbul pentru a fi la cursuri”


Toată lumea comentează scandalul începutului de an în fotbalul românesc. Chiar dacă sunt direct implicaţi sau privesc doar de pe margine, foştii fotbalişti se poziţionează în dezbaterea legată de absenţa licenţelor PRO în cazul unor antrenori din Superligă.


Mihai Pintilii a fost cel mai mitraliat în această perioadă, iar războiul deschis pe care îl duc oficialii FCSB cu directorul Şcolii Federale de Antrenori a generat reacţii de tot felul. Nana Falemi este ultimul care s-a pronunţat în această speţă. Fostul jucător al roş-albaştrilor îl critică pe tehnicianul vicecampioanei, dându-i ca exemplu felul în care a tratat această problemă chiar Gică Hagi.

Falemi va împlini 49 de ani în luna mai Falemi va împlini 49 de ani în luna mai

„Nu cred că e o problemă cu şcoala. Gică Hagi era la Bursa şi venea la licenţa PRO. E Gică Hagi. Lipsea de la antrenamente şi venea să studieze pentru licenţa Pro. Ca să îmi iau licenţa UEFA, am făcut cursuri doi ani. Din perspectiva mea, e treaba lui Pintilii ce face, dacă poate să antreneze şi are rezultate, bravo lui. E o treabă generală. Pintilii iese în evidenţă, pentru că Federaţia a ajuns la un moment zero, după care nu mai merge.

Până acum, a mers. Au fost mulţi antrenori care au antrenat cu dispensă în Liga 1, ori aveau licenţă inferioară şi s-au înscris în timp ce antrenau în Liga 1. Dacă nu mă înşel, Contra, Olăroiu au antrenat în Liga 1, care ulterior s-au înscris la licenţă. Dacă Gigi Becali l-a angajat pe Pintilii, mă bucur pentru el. Câştigă o pâine, câştigă un ban, îşi hrăneşte familia, bravo lui!”, a fost declaraţia fostului mijlocaş, pentru as.ro.

Avertismentul lui Falemi

Actual antrenor, Falemi îşi aşteaptă şi el rândul pe banca unei echipe din fotbalul românesc. Camerunezul a tot amânat acest moment, tocmai în ideea în care a vrut să fie pregătit din toate punctele de vedere.

Pintilii a reacţioniat ironic la adresa lui Lucian Burchel după victoria de la Sibiu Pintilii a reacţioniat ironic la adresa lui Lucian Burchel după victoria de la Sibiu

„Dacă vrem să vedem un fotbal de calitate, nu putem să vedem situaţii de genul ăsta, pe termen lung, fotbalul înseamnă ştiinţă şi îţi trebuie studii pentru asta. Sunt multe lucruri pe care să le înveţi într-o şcoală. Şcoala de Antrenori durează nişte mii de ore. În Spania şi Italia, durează poate de trei ori mai mult.

Ne uităm de ce spaniolii antrenează mereu peste tot în lume. E o chestie de educaţie, de cultură şi de şcoală. Nu e realist. Nu-şi dă seama ce face. Dacă ştii că nu eşti regulamentar… E ca şi cum treci pe roşu şi te răţoieşti la poliţist. Îmi place Pintilii ca jucător. Are o atitudine bună pe bancă. Nu l-am văzut cum antrenează”, a încheiat „Fale”.

Playsport.ro