MF Doom, unul dintre cei mai respectați rapperi din SUA, a murit la vârsta de 49 de ani - Știrile.eu

vineri 1 ianuarie 2021 12:23 PM

MF Doom, unul dintre cei mai respectați rapperi din SUA, a murit la vârsta de 49 de animf-doom Sursă foto: Facebook/mfdoom

  • Rapperul britanic MF Doom a încetat din viață la vârsta de 49 de ani.
  • MF Doom a fost unul dintre cei mai distinctivi și respectați producători de hip-hop din SUA.

Rapperul mascat MF Doom (Daniel Dumile pe numele său real) a pus bazele unei culte în urma jocului sale de cuvinte din rime, iar stilul său adoptat pe scenă a fost unul aparte, potrivit The Guardian. MF Doom a murit în octombrie, se arată într-o declarație împărtășită de casa de discuri. Avea 49 de ani.

Casa de discuri a rapperului, Rhymesayers, a furnizat declarația, semnată de soția artistului, Jasmine. Nu se cunoaște, însă, cauza morții sale, și nici motivul pentru care anunțul a fost făcut la două luni după decesul său.

MF Doom a lansat peste șase albume solo între 1999 și 2009 și cinci LP-uri colaborative (cu Madlib și Danger Mouse, printre altele) între 2004 și 2018. MF Doom s-a născut la Londra, în 1971, și s-a mutat la New York în copilărie. A ieșit în evidență și datorită măștii pe care o purta pe scenă, asemnătoare cu cea a personajului Marvel, Dr. Doom, iar mai târziu a ales să poarte masca personajului principal din filmul Gladiatorul.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: Alephnews.ro