Metodă de înșelătorie: Cum au fost păcăliți 130 de români cu 800.000 de euro - Știrile.eu

marți 28 martie 2023 11:28 PM

Metodă de înșelătorie: Cum au fost păcăliți 130 de români cu 800.000 de euroO nouă metodă de înșelătorie „usucă” pe bandă rulantă buzunarele cetățenilor! Mai cu seamă, este vorba despre o schemă care a făcut, deja, peste 130 de victime, și din care s-a „câștigat” o sumă amețitoare: 800.000 de euro! Iată mai jos, în articol, ce au pățit mai mulți români care au comandat mobilă de la o firmă care are filiale în mai multe zone din țară.

Peste o sută de români au fost înșelați de către o firmă care vinde piese de mobilier. Compania are mai multe filiale în România. Potrivit informațiilor, patronul companiei este un om de afaceri din Republica Moldova care se află, deja, în custodia oamenilor legii. Conform anchetei, peste 130 de persoane au fost înșelate și în joc ar fi vorba de nu mai puțin de 800.000 de euro.

Vezi și CE ESTE ȘI CUM SE DESFĂȘOARĂ ȚEAPA „CABANA”. MAI MULȚI BISTRIȚENI AU RĂMAS FĂRĂ MII DE EURO, DUPĂ CE LI S-A PROMIS CĂ VOR AVEA CĂSUȚE DE VIS

Schema cu mobila, o metodă de înșelătorie care a „scuturat” oamenii de bani

Multe dintre persoanele înșelate și-au dat seama că au picat victime în această situație și au depus plângeri la poliție. Reprezentanții companiei, însă, au încercat să „mascheze” escrocheriile și au închis toate magazinele din țară. Încă din toamna anului 2022, păgubiții au mers rând pe rând să declare faptul că au fost victime ale acestor escrocherii.

Metoda pe care o utilizau era simplă. Unul dintre păgubiți a explicat faptul că firma cerea 70% avans și propunea clienților un discound de 10% din suma totală, în condițiile în care clientul plătea 90% din întregul preț. Acest sistem de operare a fost aplicat în cazul tuturor clienților.

Contractele se încheiau în showroom-uri, iar avansurile pe care clienții le dădeau erau uriașe. În cele din urmă, însă, mobila nu mai ajungea în posesia celui care o comanda și o plătea, arată observatornews.ro.

Citește și A APĂRUT O NOUĂ ÎNȘELĂTORIE, DUPĂ CUTREMURELE DEVASTATOARE DIN TURCIA ȘI SIRIA. INDIVIZII SUNĂ ROMÂNI ÎN NUMELE MINISTERULUI EDUCAȚIEI ȘI CER BANI

Sursă foto: Pixabay

Cancan.ro