luni 23 ianuarie 3:57 PM

       Abonare la google news

Meteororlogii au făcut anunțul! Cum va arăta vremea în perioada 23 ianuarie


Administrația Națională de Meteorologie a făcut un nou anunț cu privire la temperaturile care vor fi înregistrate pe teritoriul țării noastre în următoarele două săptămâni. România va trece printr-o schimbare semnificativă, după o perioadă în care vremea de afară prevestea deja venirea primăverii.


Temperaturile par să se modifice din ce în ce mai mult în următoarea perioadă, iar meteorologii sunt gata să le ofere cetățenilor cele mai proaspete noutăți cu privire la prognoza din următoarele două săptămâni. Din păcate, frigul și temperaturile scăzute își vor face apariția în curând, semn că iarna își intră în drepturi.

Cum va fi vremea în Banat în intervalul 23 ianuarie – 5 februarie 2023

Temperaturile vor scădea considerabil, însă vor fi în continuare peste media admisă perioadei în care ne aflăm. Pe timpul zilei se va înregistra o maximă de 6-9 grade Celsius, iar pe timp de noapte minima va ajunge la 0 – 5 grade Celsius. Abia spre finalul primei luni din an vom avea parte de temperaturi sub limita înghețului. Ploile își vor face apariția imediat, iar între 27 ianuarie și 1 februarie vor apărea ninsori locale.

VEZI ȘI: Ciclonul mediteranean lovește România! Cum va afecta fenomenul vremea din întreaga țară

Vremea în Crișana în intervalul 23 ianuarie – 5 februarie 2023

În Crișana vremea va fi destul de rece, înregistrându-se 7-12 grade pe timp de zi și 1-6 grade Celsius pe timp de noapte. Meteorologii anunță că temperaturile sunt mult mai mari decât ar fi trebuit. Abia spre finalul lunii ianuarie vom putea vorbi de temperaturi sub 0 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar în prima săptămână și apropiat de normal în cea de-a doua. Vor fi înregistrare precipitații slabe și mixte, precum burniță, ploaie și lapoviță.

Temperaturi mici în Transilvania, în intervalul 23 ianuarie – 5 februarie 2023

Persoanele care trăiesc în zona Transilvaniei vor beneficia de temperaturi cuprinse între 5 și 10 grade Celsius pe timp de zi și -5 și 0 grade pe timp de noapte. Iarna își va intra încet, încet în drepturi, motiv pentru care oamenii sunt sfătuiți să aibă mare grijă. Regimul pluviometric va fi deficitar în primele zile când doar izolat și trecător vor fi precipitații slabe, dar din data de 28 ianuarie probabilitatea pentru ninsori va crește.

Cum va fi vremea în Maramureș în intervalul 23 ianuarie – 5 februarie 2023

Precum în cazul Transilvaniei și în Maramureș temperaturile vor fi la fel de crescute pe timpul zilei, singura diferență fiind că noaptea vor fi înregistrate temperaturi cuprinse între -2 și 3 grade Celsius. Începând cu data de 26 ianuarie vremea se va schimba, urmând ca iarna să dea primele semne că ar dori să se apropie. Din 29 ianuarie vor fi prezente și ploile locale.

NU RATA: Vremea se schimbă radical în România! Meteorologii AccuWather anunță temperaturi de -10 grade

Prognoza meteo în Moldova în intervalul 23 ianuarie – 5 februarie 2023

Cu siguranță ă Moldova românii vor simți cel mai bine diferențele de temperatură din următoarele două săptămâni. Astfel, vor exista maxime pe timpul zilei de -1 și 3 grade, în timp ce, pe timpul nopții, vor apărea minime de -6 și -2 grade Celsius. În primele zile din februarie, temperaturile ar putea crește puțin, urmând să scadă din nou. Temporar vor fi precipitații locale, predominant sub formă de ninsoare.

Vremea în Dobrogea în intervalul 23 ianuarie – 5 februarie 2023

Maximele diurne vor fi în marea lor majoritate între 1 și 4 grade, iar minimele nocturne între -4 și 0 grade. În primele zile pe spații mici vor fi precipitații slabe, mai ales burniță, ce vor favoriza izolat depunerile de polei.

Prognoza meteo în Muntenia în intervalul 23 ianuarie – 5 februarie 2023

În Muntenia și în Capitală schimbările de temperatură vor avea loc mai ales pe perioada serii, când valorile vor ajunge sub minima înghețului. După data de 2 februarie, gradele în termometre vor crește cât de cât, însă nu foarte mult, iar regimul pluviometric va fi deficitar, doar pe spații mici și trecător urmând a se semnala precipitații slabe, mixte ce pot favoriza izolat depunerile de polei.

Prognoza meteo în Oltenia în intervalul 23 ianuarie – 5 februarie 2023

Începând cu data de 24 ianuarie, temperaturile vor fi asemănătoare cu cele normale, tocmai de aceea românii vor avea nevoie de haine groase. Ploaia și lapovița nu vor lipsi în următoarele două săptămâni din zona Olteniei, urmând ca după 28 ianuarie să se transforme în ninsoare.

Cancan.ro