Meteo în România și în București. Vreme deosebit de caldă pentru începutul lunii ianuarie - Știrile.eu

vineri 1 ianuarie 2021 12:40 PM

Meteo în România și în București. Vreme deosebit de caldă pentru începutul lunii ianuarie


  • Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 13 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 grade Celsius și 3 – 4 grade Celsius.
  • În București, temperatura maximă va fi de 11 – 12 grade Celsius, iar cea minimă de -2 grade Celsius.

Meteo în România


Deşi valorile termice vor scădea față de intervalul precedent, acestea vor continua să caracterizeze o vreme caldă, chiar deosebit de caldă pentru începutul lunii ianuarie în regiunile extracarpatice.

Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 13 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 grade Celsius, în depresiunile intramontane, şi 3 – 4 grade Celsius în Dealurile de Vest și pe litoral.

În prima parte a intervalului în vest, în nord și în centru vor fi înnorări, iar pe arii în general restrânse precipitații slabe, apoi treptat cerul se va degaja. Va ploua, exceptând zona de munte, unde îndeosebi la atitudini mari va ninge, Maramureșul unde vor fi precipitații mixte și Transilvania unde se vor semnala precipitații mai ales sub formă de ploaie.

În restul teritoriului, cerul va fi mai mult senin, pe arii restrânse cu nebulozitate joasă stratiformă sau ceață dimineața și spre sfârșitul intervalului.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe creste, iar în prima parte a intervalului pe suprafețe mici și în sud-est.

Meteo în București

Deşi în scădere, valorile termice se vor situa în continuare cu mult peste cele climatologic specifice începutului de ianuarie.

În primele ore ale zilei, iar cu o probabilitate destul de mare și spre sfârșitul nopții va fi nebulozitate joasă sau ceață, în timp ce în restul intervalului cerul va fi mai mult senin.

Vântul va sufla în general moderat ziua, apoi va diminua semnificativ în intensitate.

Temperatura maximă va fi de 11 – 12 grade Celsius, iar cea minimă de 0 – 1 grad Celsius, mai scăzută în zona preorășenească, până în jurul a -2 grade Celsius.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: Alephnews.ro