Mesajul lui Raed Arafat pentru cei care refuză vaccinarea: "Eu o să mă vaccinez" - Știrile.eu

luni 4 ianuarie 2021 8:06 AM

Mesajul lui Raed Arafat pentru cei care refuză vaccinarea: „Eu o să mă vaccinez”Mesajul lui Raed Arafat pentru cei reticenţi cu vaccinare este tranşant. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, întrebat ce le transmite celor reticenți în fața vaccinului, a spus: „Le transmit că eu o să mă vaccinez. Asta înseamnă că pentru mine, ca persoană, acest lucru este bun”.

Întrebat, duminică seara, la B1, despre sondajul de la finele lunii decembrie, potrivit căruia jumătate dintre români cred foarte puțin în vaccin, Raed Arafat a spus că este normal să se întâmple acest lucru la începutul unei campanii de vaccinare.

„Mulți își vor schimba părerea, vor vedea că se face în toată lumea, că se vaccinează și persoane extrem de importante”. Mulți care spun că au dubii vor merge spre vaccinare. E clar că unii mai au întrebări, se va încerca răspuns la aceste întrebări, comitetul de vaccinare lucrează la acest aspect”, a afirmat șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Raed Arafat despre cei care refuză vaccinarea: „Nu vor fi discriminați”

Întrebat ce le-ar transmite reticenților, mesajul lui Raed Arafat a fost: „Eu le spun un lucru simplu: eu o să mă vaccinez, oricum și vaccinul de gripă sezonieră îl fac anual. Înseamnă că pentru mine, ca persoană, acest lucru este bun. Este bine pentru sănătatea lor și pentru a se proteja pe ei și pe cei din jurul lor. Când îmi vine rândul, mă voi vaccina public, sfatul meu este să nu asculte manipulările, să se gândească la interesul lor și cel al familiilor lor”.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a adăugat că duminică a avut loc o consultare cu specialiștii din Israel pe campania de vaccinare și „și la ei au fost reticenți, dar exemplul celor care recomandă vaccinarea să se vaccineze în fața lor ajută”.

Raed Arafat aruncă BOMBA: „E inevitabil ca noua tulpină să ajungă şi în România”

Sursa: Romaniatv.net