Medic de 34 de ani, ucis de Covid-19. Tânărul își anunțase mama de Crăciun că a răcit: "Nu a răspuns la niciun tratament" - Știrile.eu

luni 4 ianuarie 2021 8:24 AM

Medic de 34 de ani, ucis de Covid-19. Tânărul își anunțase mama de Crăciun că a răcit: „Nu a răspuns la niciun tratament”Durere fără margini în județul Olt, acolo unde un doctor și-a părăsit mult prea devreme familia și pe cei dragi. Florin Onescu, medic radiolog, s-a infectat cu Covid-19 de sărbători, iar ulterior și-a anunțat mama că nu se simte bine. În ciuda vârstei fragede, virusul nemilos l-a răpit pe bărbat mult prea devreme. Familia nu își poate reveni din șoc, în timp ce prietenii și colegii îl plâng neîncetat.

Starea de sănătate s-a agravat extrem de repede

Medicul Florin Onescu, în vârstă de 34 ani, era originar din comuna Priseaca, Județul Olt. Acesta lucra împreună cu fratele său la spitalul din Drăgășani, având funcția de medic specialist în cadrul secției de Radiologie și Imagistică Medicală.

Apropiații au povestit că Florin venise în casa părintească înainte de Crăciun pentru a tăia porcul, iar ulterior s-a întors la Drăgășani, acolo unde lucra cu fratele său. Nu după multă vreme, medicul a început să prezinte semne de răceală, astfel că și-a anunțat mama că nu se simte foarte bine și că transpiră mult.

În ciuda stării de oboseală, Florin Onescu s-a prezentat la muncă în acel weekend, iar ulterior semnele infecției cu Covid-19 au devenit și mai evidente, rămânând fără gust. Luni, bărbatul a fost îndrumat de familie să meargă la spital pentru a se testa și pentru a fi examinat.

Rezultatul testului Covid-19 a fost pozitiv, iar starea de sănătate s-a degradat extrem de repede. Acesta a fost internat inițial la Spitalul Muncipal Caracal, iar ulterior a fost transferat la Spitalul Colentina din București.

Medicul nu a reacționat la niciun tratament

Din păcate, tânărul medic a pierdut lupta cu viața în noaptea dintre ani, vestea tristă a morții sale venind ca un fulger pentru toți cei care l-au cunoscut. Un fost coleg de școală a povestit pentru Adevarul că Florin nu a răspuns la niciun tratament, deși a fost internat și la Terapie Intensivă.

Acesta a mai povestit că medicul radiolog a fost dintotdeauna un elev premiant, visul lui de tânăr fiind acela de a deveni medic.

„Au încercat toate variantele posibile, a fost la Terapie Intensivă, n-a răspuns la niciun tratament, aşa mi-a spus fratele lui, erau foarte apropiaţi. Am fost colegi de clasă opt ani. Un băiat liniştit. A fost de departe premiantul clasei. Cuminte, deştept.

El spunea încă de când ne întreba domnul învăţător ce vrem să ne facem că se face doctor. Toţi spuneam ba doctor, ba poliţist, dar el chiar s-a făcut doctor. La liceu n-am mai fost colegi, el a ajuns la «Radu Greceanu» (n. red. – un liceu de top din judeţul Olt)“, a dezvăluit Cristian Jandarmu.

Moartea medicului a șocat pe toată lumea

Părinții lui Florin Onescu sunt distruși, iar mama sa plânge neîncetat de când a aflat cumplita veste. De asemenea, colegii medicului i-au aprins lumânări pe secția în care acesta lucra și se roagă pentru sufletul fostului lor coleg.

„A fost medic rezident la Craiova şi de o lună de zile se angajase la spitalul din Drăgăşani, unde e şi fratele lui, erau foarte apropiaţi“, a dezvăluit fostul coleg al medicului.

Colegii de la spitalul din Drăgăşani sunt la rândul lor şocaţi de cele întâmplate. I-au aprins candele în secţia Radiologie în care lucra şi încă nu acceptă că visul lui Florin s-a frânt aşa devreme.

Am fost la părinţii lui acasă. Mama nu se opreşte din plâns. Tatăl nu se exteriorizează, suferă în tăcere, însă vă daţi seama cât suferă. E o durere mare, de care părinţii nu vor scăpa toată viaţa“, a mai spus Cristian Jandarmu, potrivit adevarul.ro.

Sursa: Playtech.ro