sâmbătă 2 ianuarie 2:26 PM

       Abonare la google news

Meciuri test cu tehnologia VAR încă din acest sezon? Justin Ștefan este sigur: „Sunt destule greşeli de arbitraj”


Justin Ştefan, secretarul general al LPF, susșine că deţinătorul drepturilor TV pentru meciurile din Liga I „este pregătit” în ceea ce priveşte achiziţionarea tehnologiei pentru implementarea arbitrajului video.


Liga 1 va beneficia de VAR, cel mai probabil, abia în sezonul viitor, 2021/2022. În cel mai scurt timp urmează să fie semnat un acord între LPF și Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA), dar și deținătorul de drepturi TV. De asemenea, se vor face niște meciuri-test pentru verificarea acestui sistem.

„Totuși, dacă ținem cont că în Spania, de exemplu, sunt cel puțin 20 de camere de filmat conectate la sistemul VAR, în Franța 12, este evident că trebuie un acord privind acest aspect și în România”, declara Kyros Vassaras într-un interviu exclusiv pentru Prosport.ro în luna octombrie.

Meciuri test cu tehnologia VAR încă din acest sezon? Justin Ștefan este sigur: „Sunt destule greşeli de arbitraj”

„Pentru 2021, preocupările sunt legate de implementarea VAR şi disputarea tuturor meciurilor din cadrul actualului sezon. Nu ştim cum vor decurge lucrurile, sunt anumite ţări care au luat măsuri mai dure generate de apariţia acelei noi tulpini de coronavirus, vedem ce se întâmplă acolo.

Avem următoarele provocări, disputarea tuturor meciurilor din Liga I, pentru că avem un program destul de încărcat.

Sperăm ca vremea să ţină cu noi, mai ales că avem şi EURO în vară şi bineînţeles implementarea VAR, începând cu sezonul 2021-2022. Poate vom avea nişte meciuri de test înspre finalul acestui sezon.

Domnul Orlando Nicoară (n.r. – reprezentantul deţinătorului de drepturi TV) este pregătit în ceea ce priveşte partea tehnică, respectiv maşinile VAR. Rămâne să vedem la începutul lunii ianuarie care este timpul de care au nevoie cei de la Comisia Centrală a Arbitrilor pentru a pregăti arbitrii.

Avem nevoie de acest sistem de arbitraj video pentru că din punctul meu de vedere, apropo de neajunsurile din sezonul actual şi sezonul trecut, au existat destule greşeli de arbitraj.

Greşeala este umană, nu cred că este vorba de rea credinţă, ci pur şi simplu poate este şi prea multă presiune în zona arbitrajului”, a declarat pentru Agerpres Justin Ștefan, secretarul general al LPF.

Sursa: Prosport.ro