Meciul de rugby România - Belgia se joacă la Craiova pe 7 februarie, nu pe „Arcul de Triumf"! Partida, la 24 de ore după derby-ul cu Dinamo la fotbal | EXCLUSIV - Știrile.eu

duminică 3 ianuarie 2021 9:42 PM

Meciul de rugby România – Belgia se joacă la Craiova pe 7 februarie, nu pe „Arcul de Triumf”! Partida, la 24 de ore după derby-ul cu Dinamo la fotbal | EXCLUSIV„Stejarii” ar fi trebuit să înfrunte Belgia inițial pe 25 martie, apoi pe 1 noiembrie 2021, la Bucureşti, pe stadionul „Arcul de Triumf”, în ultima partidă din cadrul Rugby Europe Championship, însă partida a fost suspendată de fiecare dată, ca urmare a deciziei forului european.

Toată lumea se aștepta ca meciul decisiv din 7 februarie 2021 să se joace pe noua arenă Arcul de Triumf, însă partida se va disputa la Craiova. Nici măcar la Botoșani, unde s-a jucat și partida cu Spania, singura victoria a noastră anul trecut într-un meci oficial, 24-7.

Formalitățile pentru inaugurarea modernei arene din Capitală n-au fost terminate, astfel că FR de Rugby a trebuit să trimită locul de desfășurare la Rugby Europe. Locul ales: arena Ion Oblemenco din Bănie.

Meciul de rugby România – Belgia se joacă la Craiova pe 7 februarie, nu pe „Arcul de Triumf”! Partida, la 24 de ore după derby-ul cu Dinamo la fotbal 

În același weekend, Universitatea Craiova întâlnește sâmbătă, pe Dinamo în etapa 20, iar meciul de rugby se va juca duminică, de la ora 18.00.

România va întâlni pe teren propriu Belgia, la data de 7 februarie. La aceeaşi dată se va disputa şi partida Georgia – Rusia și Spania – Portugalia. Înaintea acestui joc, “tricolorii” ocupă ultimul loc în clasament, cu cinci puncte, cu două mai puțin decât belgienii. Lider este Georgia, cu 19 puncte.

„Meciul împotriva Belgiei ne poate aduce pe locul 3 în campionatul european sau ne poate aduce într-un loc de repeșaj”, a declarat, în urmă cu ceva vreme, Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

O victorie le-ar permite Stejarilor să evite ultimul loc final și meciul de baraj, tot pe teren propriu, pe 20 sau 21 februarie 2021, cu Olanda clasată pe primul loc în Rugby Europe Trophy (liga a III-a europeană), pentru a decide care echipă rămâne în Rugby Europe Championship.

Calificarea la Mondialul din 2023, din preliminariile 2021 și 2022

Pe 6/7 martie cele șase echipe din Rugby Europe Championship vor începe turneul de calificare pentru Cupa Mondială din 2023 care se desfășoară în Franța.

Cele cinci runde tur se vor desfășura până în iulie 2021, iar cele retur în 2022. Echipa clasată pe primul loc după cele 10 runde se califică pentru RWC 2023 în grupa C, alături de Țara Galilor, Australia, Fiji și echipa ieșită din recalificări.

Echipa clasată pe locul 2 în calificările europene va face parte din grupa C alături de campioana mondială, Africa de Sud, Irlanda, Scoția și echipa Asia/Pacific 1. Echipa clasată pe locul 3 în Rugby Europe Championship continuă în recalificările RWC 2023.

Sursa: Prosport.ro