marți 24 ianuarie 11:29 AM

       Abonare la google news

Mazda inovează prin creearea unei semnalizări care se aprinde asemeni bătăilor inimii


Mazda este unul dintre acei constructori care încearcă mereu să inoveze și să aducă în prim plan tehnologii care mai de care mai interesante, care să stabilească noi standarde în domeniu. Producătorul nipon anunță acum că a creat o semnalizare care se aprinde asemeni bătăilor inimii.


Tehnologia a debutat deja pe unul dintre modelele din gama celor de la Mazda, și anume CX-30. Până acum însă, nimeni nu a vorbit despre această tehnologie care îi permite semnalizării să se aprindă asemeni bătăilor inimii. Atsushi Yoshida este numele care se regăsește în spatele acestei tehnologii.

Japonezul și-a dorit să aducă o inovație în această privință, susținând că semnalizările obișnuite, care se aprind și se sting instant, sunt prea digitale și prea “reci”. Prin urmare, și-a dorit să dea o notă mai umană semnalizărilor. Misiunea nu a fost însă deloc una ușoară, Yoshida studiind mai întăi o serie întreagă de electrocardiograme pentru a putea dezvolta în cele din urmă o semnalizare care se aprinde asemeni bătăilor inimii.

Dezvoltarea tehnologiei a durat 2 ani

„Lumina de semnalizare trebuie să comunice intenția celui de la volan și să atragă atenția pietonilor și celorlati șoferi din trafic. Speram că o semnalizare care se aprinde asemeni bătăilor inimii, adică se aprinde instant și apoi se diminuează treptat, poate reduce stresul șoferilor și poate transmite un sentiment de calm și siguranță pentru privitori,” a spus Atsushi Yoshida pentru Carscoops.

Așa cum spuneam și mai devreme, dezvoltarea unei asemenea tehnologii nu a fost deloc una ușoară, ba chiar din contră. Atsushi Yoshida a avut nevoie de nu mai puțin de doi ani pentru a implementa această semnalizare. În plus, semnalizarea în cauză ar fi trebuit să debuteze inițial pe Mazda3, însă proiectul nu a fost finalizat la timp. În cele din urmă, semnalizarea a fost implementată pe modelul CX-30.

Promotor.ro