Marius Șumudică a dezvăluit motivele pentru care trebuie să fie selecționerul României - Știrile.eu

vineri 26 mai 2023 2:48 PM

Marius Șumudică a dezvăluit motivele pentru care trebuie să fie selecționerul RomânieiDacă până mai ieri se gândea la retragere, acum Marius Șumudică nu doar că e hotărât să meargă mai departe în cariera de antrenor, dar a setat și câteva obiective îndrăznețe pentru viitor. Printre ele se numără și postul de selecționer al României, la care se consideră îndreptățit să aspire.

Marius Șumudică, selecționerul României? Motivele pentru care ar trebuie să preia echipa națională

Cu ani în urmă, actualul tehnician al saudiților de la Al Raed lăsa de înțeles în mai multe dintre aparițiile sale publice că nu i-ar surâde ideea de a renunța la echipele de club în favoarea unei experiențe la cârma naționalei. Acum, însă, lucrurile nu mai stau deloc așa.

Potrivit spuselor sale, experiența acumulată constituie un argument solid, „la pachet” cu capacitatea de a lua decizii sub presiune, dat fiind faptul că un selecționer nu are niciodată timpul de partea sa. Acestora li se adaugă și convingerea că ar reuși să creeze la nivelul lotului atmosfera potrivită.

„La început, nu. Am crezut că nu pot face aceste lucruri (n.r. să devină selecționer), dar pe zi ce trece îmi dau seama că acumulez experiență și cred că peste câțiva ani aș putea face lucrul ăsta.

Eu sunt omul momentului, care simte anumite lucruri și ia decizii pe moment. Și la echipa națională de asta ai nevoie. Nu ai timp să antrenezi acolo și atunci trebuie să știi să folosești ceea ce ai mai bun, dar și să faci atmosfera necesară. Asta este una dintre calitățile mele”, a declarat Marius Șumudică pentru gsp.ro.

Promisiunea făcută fanilor Rapidului: „O să vin și o să iau campionatul”

Un alt vis al tehnicianului are strânsă legătură cu echipa sa de suflet, Rapid. După ce a reușit să cucerească titlul ca jucător, își dorește să repete isprava din postura de antrenor și chiar le promite fanilor că într-o bună zi va reuși. Până atunci, îi oferă un sfat acționarului, Dan Șucu: să aibă alături numai oameni de valoare, care să nu fie deloc străini de spiritul Rapidului.

„Cu siguranță voi ajunge să iau campionatul și cu Rapid. Știu ceea ce pot, știu ce staff am în spate, este şi succesul acestor oameni. Dan Șucu este un om așezat, bazat din punct de vedere material, un om care a reușit în viață. Și cred că nu poți să reușești dacă nu ești înconjurat de oameni OK și dacă nu te duce bibilica.

Dar fotbalul e greu, nu e la fel ca în afaceri. Sunt puțini care au câștigat din fotbal, mai mulți pierd. Dar îi dau un sfat, să înțeleagă domnul Dan Șucu: înconjoară-te de oameni de valoare! Atât îi spun, fiindcă altfel se va trezi că va regreta că a intrat în fotbal. Şi oameni care sunt rapidiști. Asta îi spun, ăsta este sfatul meu”, a spus Șumudică.

Playsport.ro