Mai mulți medici s-au programat pentru vaccinare în zile în care centrele erau de fapt închise. Reacția acestora - Știrile.eu

vineri 1 ianuarie 2021 5:35 PM

Mai mulți medici s-au programat pentru vaccinare în zile în care centrele erau de fapt închise. Reacția acestora


  • În perioada 27 -31 decembrie, 10.289 de cadre medicale au primit prima doză de vaccin
  • Medicul de familie Anca Deleanu, spune că paltforma de programare este funcţională doar de ieri
  • DSP Iaşi anunţă că programările medicilor se reiau din 3 ianuarie, ora 00:00

Revelionul a trecut, dar nu şi zilele libere. Nici vaccinarea nu face excepţie. Administrarea serului a fost pusă pe pauză, până luni, dar nu şi programările. Medicii din sistemul privat s-au trezit alocaţi pentru vaccinare, în centre care şi-au suspendat activitatea.

Mihai Gafencu, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Timişoara: „Posibilitatea de înscriere, am observat că este deschisă şi pentru zilele de 31, 1, 2 şi 3. Au sosit medici din cabinete, în cursul zilei de ieri. Pentru aceia, am cerut suplimentare de doze şi am vaccinat acei colegi.”

Şi nu este un caz izolat. La fel au păţit şi medicii din Iaşi. Vestea bună este că cei programaţi deja, nu îşi vor pierde prioritatea. Explică Anca, medic de familie care speră să îi vină rândul, peste o săptămănă

Anca Deleanu, medic de familie: „Ca urmare DSP Iaşi ne-a informat că practic se vor reprograma toate persoanele care deja au fost programate pentru vaccinare şi se vor eşalona după data de 3 ianuarie, când spitalele şi centrele de vaccinare vor putea într-adevăr să funcţioneze în timp real.”

Chiar şi aşa, nu toate centrele de vaccinare vor funcţiona luni. Doar cele deschise iniţial, pentru cadre medicale. Spre exemplu, în judeţul Timiş, din 32 de centre, doar 4 funcţionează în primă fază.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: Alephnews.ro