Mai mult de 25.000 de vizitatori, în prima zi cu concerte la Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei - Știrile.eu

joi 1 decembrie 2022 12:22 PM

Mai mult de 25.000 de vizitatori, în prima zi cu concerte la Târgul de Crăciun din Piaţa ConstituţieiMinivacanţa de 1 decembrie continuă la Târgul de Crăciun Bucureşti cu program de concerte în fiecare seară, în perioada 1-4 decembrie, iar în seara zilei de 6 decembrie, bucureştenii sunt aşteptaţi în Piaţa Constituţiei cu un program special de Moş Nicolae.

În ciuda temperaturilor scăzute de miercuri seară, deschiderea programului artistic la Târgul de Crăciun Bucureşti s-a bucurat de un număr record de spectatori care au dansat şi au fredonat împreună cu artiştii de pe scena din Piaţa Constituţiei. Alina Sorescu alături de trupa de copii „Picii lu’ Soreasca” au dat tonul serii cu momente muzicale pline de bunădispoziţie şi veselie. Cântecele de Crăciun interpretate la trompetă, corn şi tubă au făcut poftă de sărbători de iarnă în concertul cvintetului de alămuri „Armonia”. Piaţa Constituţiei şi zona din apropierea Târgului de Crăciun Bucureşti au devenit neîncăpătoare la concertul Andrei. Mii de oameni au cântat în cor hiturile celebrei artiste, colinde de iarnă şi s-au bucurat de show-ul de excepţie al Andrei în decorul festiv de la Târg.

Ziua Naţională a României este sărbătorită la Târgul de Crăciun Bucureşti cu mâncare şi băuturi calde, călătorii la înălţime cu roata panoramică, distracţie pe gheaţă la patinoar şi, începând cu ora 19.30, cu muzică live pe scena din faţa Palatului Parlamentului. După concertul celor de la Butterfly Band, Piaţa Constituţiei  răsună de cântece, datini şi colinde din folclorul românesc cu un concert aniversar susţinut de Lavinia Goste alături de maestrul dirijor Marius Zorilă, Orchestra Naţională „Valahia”, şi artistul Valentin Sanfira în calitate de invitat special.

Programul concertelor de sezon continuă în weekendul 2-4 decembrie cu cel puţin trei concerte pe seară şi îi are headlineri pe naistul Nicolae Voiculeţ, trupa basarabeană LUPII lui Calancea şi contratenorul Cezar Oatu & Ascendis Choir.

Un alt moment festiv al Târgului de Crăciun Bucureşti 2022 este ziua de Sfântul Nicolae, marcată de venirea în Piaţa Constituţiei a marii artiste Felicia Filip. Soprana care a cântat pe cele mai mari scene ale lumii, unica solistă de operă din lume care a câştigat toate Premiile Mozart, Felicia Filip va susţine un concert extraordinar în seara zilei de 6 decembrie. În deschiderea programului artistic de Sfântul Nicolae, Opera Comică pentru Copii şi Corul Colegiului Naţional „Cantemir Vodă” au pregătit o serie de concerte de colinde şi cântece de iarnă.

Pentru iubitorii fotbalului, la Târgul de Crăciun Bucureşti, TVR continuă transmiterea în direct a competiţiilor Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar, pe ecranele special amenajate pentru vizitatorii evenimentului din Piaţa Constituţiei. Meciurile vor fi difuzate conform programului, în afara programului artistic.

Programul artistic la Târgul de Crăciun Bucureşti continuă în weekendul 9-11 decembrie, cu o serie de concerte de seară ale unor tarafuri, formaţii pop, artişti folk, coruri religioase, coruri de copii şi grupuri vocale.

Programul concertelor din weekendul 9-11 decembrie va fi disponibil curând pe pmb.ro, arcub.ro, proedus.ro, creart.ro.

Programul artistic al Târgului de Crăciun Bucureşti 2022 este realizat cu sprijinul Cantus Mundi.

Program 1-4 decembrie & 6 decembrie 2022

Joi, 1 decembrie 2022 | 19:30-21:30

Butterfly Band
Lavinia Goste alături de maestrul dirijor Marius Zorilă & Orchestra Naţională Valahia. Invitat special: Valentin Sanfira

Vineri, 2 decembrie 2022 | 19:30-21:30
Corul Universităţii din Bucureşti
Spirit Brass Quintet
Nicolae Voiculeţ – Sus la naltul cerului

Sâmbătă, 3 decembrie 2022 | 19:30-21:45
Folk for Kids
Armonia Brass Quintet
LUPII lui Calancea

Duminică, 4 decembrie 2022 | 19:30-22:00
Vocea copilăriei
Corul de Copii Radio condus de dirijorul Răzvan Rădos
Ana Cebotari
Cezar Ouatu & Ascendis Choir

Marţi, 6 decembrie 2022 | 19:30-21:25
Brass de Soldăţei de la Opera Comică pentru Copii
Program Cantus Mundi: Corul de Copii al Colegiului Naţional „Cantemir Vodă”, dirijor Elena Mihaela Şerban
Colindătorii Operei Comice pentru Copii
Brass de Moşi Crăciun de la Opera Comică pentru Copii
Felicia Filip

Potrivit organizatorilor, în perioada 30 noiembrie – 26 decembrie, se va restricţiona traficul auto pe bulevardul Unirii, segmentul de drum cuprins între intersecţia cu bulevardul I.C. Brătianu şi cu Piaţa Constituţiei, pe ambele sensuri de circulaţie, cu permiterea traversului dinspre splaiul Independenţei spre bulevardul Regina Maria, precum şi pe cele două bretele adiacente Pieţei Constituţiei, aferente Ministerului Public şi Ministerului de Finanţe, după cum urmează: în perioadele 1-4 decembrie, 9-11 decembrie, 16-18 decembrie, 23-26 decembrie 2022, în intervalul orar 15:00-23:00.

Stiripesurse.ro