LIVE TEXT Război în Ucraina, 19 martie 2023 - Știrile.eu

duminică 19 martie 2023 2:18 AM

LIVE TEXT Război în Ucraina, 19 martie 2023


Explozie puternică în Regiunea Dnipropetrovsk și incendii devastatoare, ca urmare a unui atac cu două drone iraniene. Primarul interimar Anatolii Kurtiev a declarat că trupele ruse au bombardat orașul Zaporojie în timpul nopții, ceea ce a dus la apariția unui val de explozii și la afectarea mai multor blocuri. În ultimele 24 de ore, forțele armate ucrainene au raportat că au respins peste 100 de atacuri rusești în cinci zone diferite. STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de război în timpul zilei de vineri, 19 martie 2023, pe măsură ce apar.

UPDATE – 19 martie, ora 01.00: Războiul lui Putin se îndreaptă spre o escaladare terifiantă (expert britanic)

Polonia și Slovacia înarmează Kievul cu avioane de luptă. Avioanele de luptă rusești forțează dronele americane să părăsească cerul. Președintele chinez Xi Jinping vizitează Moscova în semn de susținere pentru Vladimir Putin, în timp ce companiile chinezești livrează arme de asalt și veste antiglonț pentru trupele de la Moscova. Războiul lui Putin în Ucraina se îndreaptă spre ape periculoase, iar potențialul de escaladare cu Occidentul este mai mare acum decât în orice moment de la invazia inițială.

În timp ce NATO și-a menținut angajamentul de a evita o confruntare directă cu forțele rusești, sprijinul său pentru Ucraina este ceea ce a permis Kievului să reziste. Pe măsură ce Putin devine din ce în ce mai disperat, crește potențialul pentru amenințări și acțiuni de escaladare în încercarea de a forța Occidentul să dea înapoi. Orice eroare de calcul într-un astfel de mediu ar putea duce la consecințe catastrofale.


Continuarea AICI

content-image

Stiripesurse.ro