Lista ţărilor pentru care se impune carantina, actualizată - Știrile.eu

duminică 3 ianuarie 2021 8:26 PM

Lista ţărilor pentru care se impune carantina, actualizatăLista ţărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se impune carantina, conform Hotărârii nr. 64, este următoarea:

-Gibraltar,
-Liechtenstein,
-Lituania,
-San Marino,
-Panama,
-Slovenia,
-Olanda,
-Serbia,
-Cehia,
-Statele Unite ale Americii,
-Muntenegru,
-Jersey,
-Suedia,
-Danemarca,
-Georgia,
-Puerto Rico,
-Elveţia,
-Luxemburg,
-Marea Britanie,
-Croaţia,
-Slovacia,
-Estonia,
-Letonia,
-Israel,
-Cipru,
-Palestina
-Portugalia,
-Turcia,
-Monaco,
-Macedonia de Nord,
-Azerbaidjan,
-Germania,
-Sint Maarten,
-Republica Moldova,
-Liban,
-Austria,
-Columbia,
-Italia,
-Ungaria,
-Polonia,
-Andorra,
-Curaçao
-Africa de Sud

Includerea pe listă a Africii de Sud s-a făcut din cauza dovezilor de circulaţie pe teritoriul acestei ţări a unor tulpini de virus SARS CoV-2 care prezintă multiple mutaţii.

Se reiau zborurile cu Marea Britanie

Totodată, zborurile spre și dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din și către România se reiau începând de mâine, 4 ianuarie, de la ora 19, a transmis Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Toate persoanele care sosesc în România din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord au obligația prezentării la intrarea în țară a certificatului unui test negativ, rapid antigenic sau RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de data intrării în țară, conform CNSU.

Pentru cine NU se aplică carantina:

Excepțiile de la măsura carantinei instituită cu privire la persoanele care sosesc din Marea Britanie se aplică doar pentru:

a) conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone;

b) conducătorii autovehiculelor pentru transport persoane care au mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului;

c) conducătorii auto prevăzuți la lit. a) şi lit. b) care se deplasează în interesul desfășurării profesiei din statul de rezidență al acestora într-un alt stat membru al Uniunii Europene sau dintr-un alt stat al Uniunii Europene în statul de rezidență, indiferent dacă deplasarea se face prin mijloace individuale sau în cont propriu;

d) piloții de aeronave şi personalul navigant;

e) persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării;

f) membrii misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi ai altor reprezentanţe diplomatice acreditate la Bucureşti, posesori de paşapoarte diplomatice, personalul asimilat personalului diplomatic, precum şi membrii Corpului Diplomatic şi Consular al României şi posesorii de paşapoarte diplomatice şi de serviciu, precum şi membrii familiilor acestora;

Sursa: Romaniatv.net