sâmbătă 2 ianuarie 12:15 PM

       Abonare la google news

LIDL anunță scumpiri noi în 2021. Pe ce vor plăti românii mai mulți bani la casă


Vești proaste pentru clienții LIDL România: lanțul de magazine anunță scumpiri noi în 2021. Este vorba de o taxă nouă care intră în vigoare de azi, 2 ianuarie 2021. Pe ce vor plăti românii mai mulți bani? Veți afla, în continuare, în rândurile de mai jos.


LIDL anunță scumpiri noi în 2021

Lanțul de magazine și-a informat milioanele de clienți din România de această nouă scumpire. Este vorba de taxa pentru reducerea poluării în România. Fiecare pungă folosită de clienți pentru cântărirea și cumpărarea legumelor și fructelor va fi plătită, de azi, informează adevărul.ro.

Până în prezent, clienții acestui lanț de magazine nu achitau contravaloarea pungii din plastic la casă. Acum, LIDL România va percepe o taxă de 0,09 bani per fiecare pungă din plastic folosită la cumpărăturile produselor vrac (legume, fructe, semințe).

”Putem să luăm măsuri concrete pentru a stopa utilizarea excesivă de plastic. Faptele fiecăruia contează, de aceea, din 2 ianuarie, o pungă pentru fructe și legume de unică folosință va costa 0,09 lei. Alege și tu săculeții de cumpărături reutilizabili pentru un mediu mai curat”, este mesajul oficial al lanțului de magazine LIDL România pe pagina oficală de Facebook.

LIDL percepe bani pentru pungi

Taxa impusă de LIDL România face parte din campania ”Punga Nu, mersi!”, campanie aliată strategiei REset Plastic a grupului Schwarz. Scopul final este diminuarea folosirii acestor pungi și a plasticului, per total. Compania își dorește să diminueze folosirea plasticului cu 20%, până în 2025.

Taxa pentru punga de plastic nu este nouă în România. Magazinele care o foloseau deja sunt Kaufland, Carrefour sau Mega Image. O alternativă pentru a evita această taxă sunt săculeții din material textil. Supermarketurile au scos deja la vânzare acești săculeți.

Sunt din materiale ușor de spălat și manevrat, pe care le puteți lua mereu după dvs. la cumpărături. Săculeții din material textil sunt durabili și se pot refolosi ori de câte ori aveți de cumpărat fructe sau legume din supermarket. Prețul lor este accesibil și, dacă aveți grijă de ei, nu mai cumpărați pungi de plastic tot anul.

Ce se mai scumpește în 2021

Din păcate pentru milioane de români, noul an vine cu un val de scumpiri. Pe lângă noua taxă impusă de LIDL România, oamenii vor scoate mai mulți bani din buzunar și pentru țigări, carburant, energia electrică, pâine și carne.

Valul de scumpiri vine după un an de criză economică în care mulți români au rămas fără locul de muncă sau se confruntă cu tăieri salariale.

Sursa: Playtech.ro