Laszlo Balint, antrenorul UTA-ei, și tehnicianul arădean Cristian Todea și-au luat licența UEFA PRO - Știrile.eu

vineri 1 ianuarie 2021 8:25 PM

Laszlo Balint, antrenorul UTA-ei, și tehnicianul arădean Cristian Todea și-au luat licența UEFA PROCeea ce ar fi trebuit să afle pe 27 decembrie, cei 18 cursanți al Licenței PRO, promoția 2019-2020, au aflat în prima zi a noului an. Un e-mail al Federației Române de Fotbal i-a lămurit pe fiecare cu ce medie au absolvit cursul PRO, desfășurat în condiții speciale odată cu restricțiile de deplasare impuse de pandemia de coronavirus.

Aproape toate modulele s-au desfășurat online, la fel ca și examenul de final. La proba teoretică, antrenorii au avut un examen de tip test grilă, iar la proba practică au trebuit să realizeze o prezentare pe o tematică, stabilită prin tragere la sorți.

Laszlo Balint și-a luat licența UEFA Pro. Și tehnicianul arădean Cristian Todean a obținut calificarea maximă în antrenorat

Pentru Laszlo Balint, antrenorul principal al UTA-ei și Cristian Todea, tehnicianul arădean ce activează ca „secund” la Dunărea Călărași, în Liga a 2-a, anul a început perfect. Ambii au promovat examenul și au dobândit Licența UEFA PRO, calificarea maximă pentru un antrenor român.

La examenul de admitere, susținut în august 2019, Balint a avut a 11-a medie (8,19), pe când Todea îi urma „principalului” Bătrânei Doamne cu 7,99. Acum, din informațiile noastre, „Dulăul” a devenit al doilea antrenor arădean cu Licența Pro, alături de Dan Oprescu, cu media 8,83. Licențiat Pro a fost, bineînțeles, și Ionuț Popa, dar tehnicianul s-a stins din viață în luna iunie a anului trecut.

Revenind la Gyuszi Balint, acesta nu a renunțat la gândul de a se specializa la unul dintre cluburile maghiare cu nume și infrastructură când restricțiile legate de COVID se vor ridica.  „Dacă nu era treaba cu pandemia, aș fi ajuns la Ferencvaros sau VIDI-Mol, pentru a asista la un ciclu săptămânal complet. Acum însă lucrurile s-au complicat din acest punct de vedere, dar, mai repede sau mai târziu, îmi doresc să ajung la vecinii noștri, sunt sigur că voi avea de învățat din toate punctele de vedere”, declara tehnicianul UTA-ei în urmă cu trei săprămâni.

Antrenorii care au susținut examenul de licență UEFA PRO, pe 21-22 decembrie, sunt: Mirel Rădoi, Adrian Mutu, Nicolae Constantin, Octavian Chihaia, Marius Măldărășanu, Dorin Goian, Florin Bratu, Nicolae Grigore, Costin Curelea, Laszlo Balint, Cristian Todea, Dinu Todoran, Valentin Negru, Nicolae Croitoru, Daniel Sima, Andrei Erimia, Irina Giurgiu, Dumitru Suciu.

Sursa: Prosport.ro