joi 24 noiembrie 5:54 PM

Abonare la google news

Kremlinul anunță că Ucraina poate pune capăt suferinței dacă îndeplinește cererile Rusiei


Sursă: Mediafax Foto


  • Dmitri Peskov, a declarat reporterilor că nu au existat și nu există lovituri asupra unor ținte sociale”.
  • Atacurile repetate cu rachete împotriva infrastructurii electrice din Ucraina din ultimele săptămâni au forțat milioane de oameni să rămână fără lumină.
  • Peskov a fost întrebat cum poate fi conciliată suferința populației civile din Ucraina cu pozițiile președintelui Vladimir Putin.

Kremlinul a negat joi că atacurile sale asupra rețelei de electricitate din Ucraina au vizat civili, dar a declarat că Kievul ar putea pune capăt suferinței” populației sale dacă ar îndeplini cererile Rusiei de a rezolva conflictul.

Atacurile repetate cu rachete împotriva infrastructurii electrice din Ucraina din ultimele săptămâni au forțat milioane de oameni să rămână fără lumină, apă sau încălzire ore sau zile întregi, chiar în momentul în care temperaturile exterioare scad sub zero grade. Dar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor că nu au existat și nu există lovituri asupra unor ținte sociale” – se acordă o atenție deosebită acestui aspect”.

În ceea ce privește țintele care au legătură directă sau indirectă cu potențialul militar, acestea sunt în consecință supuse loviturilor”, a spus el. Peskov a fost întrebat cum poate fi conciliată suferința populației civile din Ucraina cu pozițiile președintelui Vladimir Putin. Putin a declarat că Rusia nu dorește să distrugă Ucraina sau populația sa.

Conducerea Ucrainei are toate oportunitățile de a readuce situația la normalitate, are toate oportunitățile de a rezolva situația în așa fel încât să îndeplinească cerințele părții ruse și, în consecință, să pună capăt tuturor suferințelor posibile în rândul populației.”

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Alephnews.ro