Kim amenință cu lovituri nucleare „de descurajare”: Suntem pregătiți de un contraatac copleșitor în orice moment - Știrile.eu

vineri 24 martie 2023 8:53 AM

Kim amenință cu lovituri nucleare „de descurajare”: Suntem pregătiți de un contraatac copleșitor în orice momentCoreea de Nord trebuie să fie pregătită să lanseze lovituri nucleare pentru a „descuraja” declanșarea unui război, a spus dictatorul de la Phenian, luni, după ce a acuzat Statele Unite și Coreea de Sud că își accentuează exercițiile militare în peninsulă, relatează CNN.

Remarcile lui Kim vin după ce armata nord-coreeană a simulat un contra-atac nuclear, exercițiu despre care dictatorul a spus că au „îmbunătățit extraordinar capacitatea de război a unităților”, conform presei de stat de la Phenian.

Presa de stat a scris că o rachetă balistică echipată cu o încărcătură nucleară oarbă a fost lansată duminică și a zburat aproximativ 800 de kilometri înainte de a lovi o țintă aflată la 800 de metri altitudine, în cadrul unui scenariu de răspuns nuclear tactic.

„Exercițiile ne-au permis să ne familiarizăm cu circumstanțe neașteptate și să facem ca trupele să fie pregătite pentru a lansa un contraatac nuclear copleșitor și rapid în orice moment”, a mai spus Kim.

Coreea de Nord încearcă să răspundă agresiv la exercițiile Freedom Shield dintre SUA și Sud

Decizia Coreei de Nord de a simula atacuri nucleare vine ca răspuns la exercițiile comune desfășurate între SUA și Coreea de Sud, ca parte a programului „Freedom Shield”, cel mai mare de exerciții militare comune între cele două țări aliate.

În cadrul exercițiilor au fost folosite bombardiere strategice americane B-1B, avioane de luptă F-35A și F-16.

Coreea de Nord răspunde în mod frecvent la aceste exerciții cu propriile sale lansări de rachete și cu retorică belicoasă din partea lui Kim sau a cercului său de apropiați.

Kim a acuzat SUA și Coreea de Sud că își accentuează exercițiile și amenințarea nucleară și susține că „dușmanii sunt tot mai activi în amenințările și agresiunile lor” și că, din acest motiv, „Coreea de Nord trebuie să-și crească capacitatea de răspuns nuclear exponențial”.

Fiica dictatorului, tot mai prezentă

Dictatorul nord-coreean a apărut la aceste exerciții însoțit din nou de fiica sa, despre care se crede că este instruită pentru rolul de succesoare a dinastiei Kim la conducerea Coreei de Nord, una dintre cele mai închise dictaturi din lume.

Kim Ju Ae, despre care se crede că are 9 ani, a mai fost fotografiată de multe ori alături de tatăl ei în ultimele luni, inclusiv la alte lansări de rachete balistice. Cu puțin timp în urmă, Kim Ju Ae a fost prezentă, alături de părinți, la o recepție importantă a armatei. Acolo, ea a fost așezată în prim-plan în toate fotografiile.

Editor : Adrian Dumitru


Digi24.ro