marți 24 ianuarie 3:46 AM

       Abonare la google news

Josep Borrell garantează că UE va continua să sprijine Ucraina în fața invaziei ruse


Uniunea Europeană va continua să susţină Ucraina prin cele mai bune mijloace pentru a respinge invazia militară rusă, a declarat Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, anunță Mediafax.


„Ucraina rezistă prin curaj şi determinare. Ucraina trebuie să câştige acest război, iar noi o vom susţine în cel mai bun mod posibil”, a declarat Josep Borrell, citat de postul de televiziune CNN.

„Rusia continuă atacurile barbare asupra oraşelor ucrainene, omorând civili şi distrugând infrastructurile civile. Nu am observat voinţă reală din partea Rusiei în sensul unei păci corecte şi sustenabile”, a subliniat oficialul UE.

Miniştrii de Externe din statele Uniunii Europene au ajuns, luni, la un acord de principiu privind asistenţă militară suplimentară destinată Ucrainei, în valoare de 500 de milioane de euro. În plus, vor fi oferite echipamente non-letale în valoare de 45 de milioane de euro pentru misiunea UE de instruire a militarilor ucraineni.

Uniunea Europeană a oferit până acum Ucrainei, de la începerea invaziei militare ruse, asistenţă pentru securitate în valoare totală de 3,6 miliarde de euro.

Stiripesurse.ro