Istvan Kovacs, one man show în semifinala mondialului cluburilor. Jucătorii și-au ieșit din minți după deciziile românului - Știrile.eu

miercuri 8 februarie 2023 9:06 AM

Istvan Kovacs, one man show în semifinala mondialului cluburilor. Jucătorii și-au ieșit din minți după deciziile românuluiArbitrul român s-a făcut „remarcat” în timpul meciului încheiat cu victoria saudiţilor.

Centralul din Carei a dat 9 cartonaşe galbene şi unul roşu pe durata partidei care a stabilit prima finalistă a competiţiei din Maroc. Mai mult, a acordat şi două lovituri de la 11m în favoarea saudiţilor care au profitat de „cadou” şi s-au impus cu 3-2 la capătul celor 90 de minute.

Al Hilal a ajuns în premieră în finala CM al Cluburilor. Acolo unde ar putea da peste Real Madrid, care o va întâlni în această seară pe Al Ahly. Fosta echipă a lui Laurenţiu Reghecampf este la a treia participare la competiţia organizată de FIFA.

Dacă în 2019 şi 2021 au pierdut de fiecare dată finala mică, acum saudiţii pot visa chiar la trofeul suprem. Ei şi-au luat revanşa în faţa brazilienilor după ce în urmă cu 4 ani au pierdut în faţa lor, tot în semifinale. A fost atunci 3-1 pentru Flamengo, sud-americanii fiind învinşi la rândul lor în ultimul act de către Liverpool.

Victorie în superioritate

Al Dawsari a contribuit cu o dublă la victoria reprezentantei Asiei. Ambele goluri au venit după loviturile de la 11m dictate de centralul român. Între acestea şi-a făcut loc reuşita egalizatoare a lui Pedro. Dar şi eliminarea care a cântărit atât de mult în stabilirea rezultatului final.

Gerson a văzut cartonaşul roşu după cumul de avertismente şi şi-a lăsat echipa în 10 pentru întreaga repriză secundă. În superioritate, Al Hilal s-a distanţat pe tabelă după golul de 3-1 al lui Vietto, venit în minutul 70.

Deşi au mai punctat încă o dată prin Pedro, în primul minut de prelungiri, brazilienii nu au putut evita înfrângerea. Acum ei vor juca finala mică, împotriva învinsei din a doua semifinală a CM al Cluburilor.

Se obişnuise cu postura de rezervă

Istvan Kovacs a fost delegat la partida dintre Al Hilal şi Flamengo după ce a fost rezervă la jocul de debut al competiţiei dintre Al Ahly şi Auckland City. El a fost şi în lotul arbitrilor pentru Cupa Mondială din Qatar, însă a fost singurul arbitru  european care nu a primit vreo delegare la centru la competiţia câştigată de Argentina. El a fost rezervă la 8 partide de la turneul final. Iată care au fost acestea

20 noiembrie, grupa A: Qatar – Ecuador 0-2

24 noiembrie, grupa H: Uruguay – Coreea de Sud 0-0

26 noiembrie, grupa C: Argentina – Mexic 2-0

27 noiembrie, grupa E: Spania – Germania 1-1

29 noiembrie, grupa A: Ecuador – Senegal 1-2

30 noiembrie, grupa C: Arabia Saudită – Mexic 1-2

1 decembrie, grupa F: Croaţia – Belgia 0-0

6 decembrie, optimi: Portugalia – Elveţia 6-1

Playsport.ro