sâmbătă 2 ianuarie 7:51 PM

       Abonare la google news

Israelul vaccinează pe bandă rulantă: un milion de oameni în două săptămâni, în timp ce România are mai puțin de 2.000 de vaccinați pe zi


  • Israelienii au reușit deja, în mai puțin de două săptămâni, să imunizeze un milion de oameni.
  • Vaccinează 24 de ore pe zi, șapte zile din șapte.
  • Performanța noastră este de 13.242 de oameni vaccinați în șapte zile, mai puțin de 2.000 pe zi.

Campania de vaccinare împotriva COVID este și un test în care statele își arată puterea, capacitatea de organizare, dar și prețul pe care-l pun pe viața celor pe care îi reprezintă.


Israelienii au reușit deja, în mai puțin de două săptămâni, să imunizeze 11,5 la sută din populație. Adică, un million de oameni.

Cum fac asta? Vaccinează 24 de ore pe zi, șapte zile din șapte.

Un million de oameni au vaccinat și britanicii. De luni, încep să folosească și serul AstraZeneca.

Performanța noastră este de 13.242 de oameni vaccinați în șapte zile. Deși, eram anunțați de coordonatorul campaniei de vaccinare că suntem mai mult decât pregătiți.

Florin Cîțu, premierul României: „Sunt sigur că vom avea o derulare a campaniei foarte bine pusă la punct. Rezultatele sunt foarte bune. Felicitări!”

Dacă facem o medie, ne ies mai puțin de 2.000 de vaccinați pe zi în România.

În ritmul ăsta, am epuiza prima tranșă de vaccin la sfârșitul lui ianuarie. Între timp ne vin și alte tranșe de vaccin Pfizer/BioNTech, dar și de la Moderna. Poate și de la AstraZeneca/Oxford.

Câte 700 de mii de doze lunar. Se cam complică lucrurile, nu?

În timpul ăsta, oameni care vor să se vaccineze așteaptă să se întoarcă organizatorii campaniei din vacanță cu anunțul că vom avea o strategie flexibilă și cei care au mare nevoie de vaccin îl și primesc.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: Alephnews.ro