miercuri 25 ianuarie 10:56 AM

       Abonare la google news

Ion Crăciunescu a sărit la gâtul lui Istvan Kovacs după o greșeală flagrantă: „E inadmisibil, nu se poate așa ceva”


Ion Crăciunescu l-a criticat destul de dur pe Istvan Kovacs pentru prestația acestuia din meciul Farul Constanța – CFR Cluj 0-3. În primul rând, fostul arbitru FIFA a reproșat modul în care a fost gestionată faza din minutul 7. Atunci, Alexi Pitu a ridicat foarte mult piciorul într-un duel cu Cristi Manea și l-a lovit pe acesta în zona feței.


Ion Crăciunescu nu a înțeles decizia luată de Istvan Kovacs după duelul dur dintre Pitu și Manea

Istvan Kovacs a dictat lovitură liberă indiectă pentru CFR Cluj și nu i-a acordat nici măcar cartonașul galben tânărului jucător de la Farul, care între timp s-a transferat la Bordeaux. Ion Crăciunescu a apreciat că Pitu trebuia chiar eliminat și a catalogat eroarea lui Kovacs drept „inadmisibilă”.

„Pe Kovacs l-am lăudat tot timpul, dar să dai lovitură indirectă la așa ceva, o talpă în cap, este inadmisibil! Uite aici, nu se poate! Dacă ăsta nu e de roșu înseamnă că trebuie să desființăm cartonașul! Când ridici piciorul deasupra capului e deja o chestiune de neglijență.

Dacă are loc contact, se produce lovitură liberă directă. Dacă are și urmări, cum e spargerea capului, atunci e și cartonaș roșu. Neglijența lui a produs efecte”, a spus Ion Crăciunescu potrivit digisport.ro.

O altă fază adusă în discuție de fostul arbitru FIFA: „Nici nu era nevoie de VAR”

De asemenea, Crăciunescu a analizat și faza din minutul 56, în urma căreia CFR Cluj a primit penalty după duelul dintre Dan Sîrbu și Yuri Matias. El susține că nu era nevoie de consultarea VAR la acea fază, iar Istvan Kovacs ar fi trebuit să ia pe loc decizia corectă, întrucât a fost poziționat foarte bine.

Nici nu era nevoie de VAR pentru așa ceva. Știi ce mă surprinde pe mine? Kovacs e într-o poziție bună, iar faultul e grosolan”, a mai spus Ion Crăciunescu, potrivit sursei citate.

Cum au arătat echipele la Farul Constanța – CFR Cluj 0-3:

Farul Constanța: Marian Aioani – Kevin Boli, Larie, Artean, Kiki – Dragoș Nedelcu, Tudor Băluță, Grameni –  Denis Alibec, L. Munteanu, A. Pitu
Rezerve: Buzbuchi – Baravykas, Sîrbu, Borza, Carlo Casap, Grobry, Enes Sali, A. Mazilu, V. Morar
Antrenor: Gheorghe Hagi

CFR Cluj: Scuffet – Cristi Manea, Burcă, Yuri Matias, Braun – Boateng, Muhar, Cvek – Yeboah, Bîrligea, Krasniqi
Rezerve: Cristi Bălgrădean – R. Bălan, Bogdan Țîru, Ovidiu Hoban, Claudiu Petrila, Anton Maglica, Cephas Malele, Janga
Antrenor: Dan Petrescu

Arbitru: Istvan Kovacs; A1: Vasile Marinescu; A2: Ovidiu Artene; VAR: Sorin Costreie; AVAR: Ferencz Tunyogi

Playsport.ro