Începând de vineri, Japonia intră pentru a doua oară în stare de urgență - Știrile.eu

joi 7 ianuarie 2021 1:34 PM

Începând de vineri, Japonia intră pentru a doua oară în stare de urgențăJaponia intră pentru a doua oară în stare de urgență din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus.

Premierul Yoshihide Suga a decretat joi nouă stare de urgenţă, care vizează zona metropolitană Tokyo şi trei prefecturi adiacente. Starea de urgență se instituie începând de vineri până pe data de 7 februarie.

„Declarăm starea de urgenţă întrucât există îngrijorări că răspândirea rapidă a noului coronavirus în întreaga ţară va avea un impact semnificativ asupra vieţii locuitorilor şi asupra economiei„, a declarat premierul japonez.

Locuitorii sunt îndemnaţi să rămână acasă, iar restaurantele şi barurile nu vor mai servi băuturi alcoolice după ora 19:00 şi se vor închide până la ora 20.00. De asemenea, programul de funcţionare al sălilor de sport, magazinelor şi centrelor de divertisment va fi scurtat. Tokyo a raportat joi alte 2.447 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, cea mai mare cifră zilnică înregistrată pentru a doua zi consecutiv.

Sursa: Cancan.ro