Incendiu la Spitalul Municipal din Roman. Mai mulţi pacienţi, evacuaţi - Știrile.eu

sâmbătă 2 ianuarie 2021 8:39 AM

Incendiu la Spitalul Municipal din Roman. Mai mulţi pacienţi, evacuaţiIncendiu la Spitalul Municipal din Roman. Pompierii au fost alertaţi sâmbătă, în jurul orei 3, printr-un apel la 112 despre producerea unui incendiu la secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman din strada Speranţei.

La faţa locului au intervenit pompierii cu cu patru autospeciale de stingere şi trei ambulanţe SMURD (2 EPA şi 1 TIM) şi voluntari din cadrul SVSU Roman.

Incendiu la Spitalul Municipal din Roman, în a doua zi din Anul Nou 2021. A fost activat planul roşu de intervenţie

Potrivit News.ro, incendiul se manifesta într-o ghenă în care erau materiale textile. Ghena comunica printr-o tubulatura din tablă cu un grup sanitar situat la primul etaj al spitalului Roman, care are parter şi un etaj. Etajul clădirii era inundat de fum.

„Doi pacienţi şi două cadre medicale (un medic şi un infirmier) au fost transportaţi la CPU Roman de către ambulanţele SMURD. Aceştia au suferit uşoare intoxicaţii cu monoxid de carbon. Şapte pacienţi au fost transportaţi la Spitalul de Psihiatrie „Sf Nicolae” Roman din municipiul Roman, iar alţi opt pacienţi au fost mutaţi în saloanele de la parterul clădirii”, a transmis ISU Neamţ, conform sursei citate.

În urma incendiului, a fost activat Planul Roşu de Intervenţie la nivelul judeţului Neamţ.

Din primele informaţii, pompierii cred că incendiul ar fi izbucnit din cauza fumatului în locuri nepermise.

Sursa: Romaniatv.net