Incendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului Muncipal Roman din Neamț. Care ar fi fost cauza - Știrile.eu

sâmbătă 2 ianuarie 2021 8:40 AM

Incendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului Muncipal Roman din Neamț. Care ar fi fost cauzaIncendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului Muncipal Roman din Neamț. Care ar fi fost cauza Sursa Foto: Profimedia

  • Un incendiu a izbucnit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman din strada Speranței.
  • Angajații au evacuat șapte pacienți, iar pompierii zece pacienți.
  • Conform ISU Neamț, incendiul se manifesta într-o ghenă în care erau materiale textile.

Pompierii au fost notificați în jurul orei 02:55 despre producerea unui incendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman.

Conform ISU Neamț, incendiul se manifesta într-o ghenă în care erau materiale textile. Ghena comunica printr-o tubulatura din tablă cu un grup sanitar situat la nivelul primului etaj al spitalului. Etajul clădirii era inundat de fum.

Până la sosirea forțelor de intervenție au fost evacuați șapte pacienți de către personalul aflat pe locul de muncă.

Pompierii au evacuat încă 10 pacienți.

Doi pacienți și două cadre medicale (un medic și un infirmier) au fost transportați la CPU Roman de către ambulanțele SMURD. Aceștia au suferit ușoare intoxicaţii cu monoxid de carbon.

Șapte pacienți au fost transportați la Spitalul de Psihiatrie „Sf Nicolae” Roman din municipiul Roman, iar alți opt pacienți au fost mutați în saloanele de la parterul clădirii.

Cauza probabilă de producere a acestui incendiu a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: Alephnews.ro