marți 24 ianuarie 2:39 PM

       Abonare la google news

În așteptarea primului transfer, Rapid cedează jucători. Atacantul care merge să se bată pentru promovarea în Superligă


Rapid nu a oficializat încă vreun transfer în această iarnă, în ciuda declarațiilor făcute de Adrian Mutu în acest sens la finalul meciului cu Sepsi Sf. Gheorghe. În schimb, clubul giuleștean a început deja „curățenia” în cadrul lotului. Fapt ce s-ar putea să nu fie privit chiar cu ochi foarte buni de către fani. Unii dintre ei deja sunt destul de iritați pentru că acționariatul nu a reușit încă să aducă noi întăriri.


Rapid se desparte de Jakub Vojtus, jucător intrat în digrația lui Adrian Mutu încă de anul trecut

E drept că Rapid a avut până nu cu mult timp în urmă interdicție la legitimări. Impusă de FIFA pentru niște datorii existente de mai bine de 10 ani. Din momentul în care ea a fost ridicată, giuleștenii au anunțat, prin vocea lui Adrian Mutu, că vor începe să se miște pe piața transferurilor. Totuși, acest lucru nu s-a întâmplat încă, în ciuda faptului că antrenorul rapidist a spus că s-a ajuns deja la un acord de principiu cu un fotbalist.

Până ca acesta să fie prezentat oficial, Rapid a reușit să se despartă de unul dintre jucătorii indezirabili. Este vorba despre atacantul slovac de 29 de ani Jakub Vojtus. Potrivit digisport.ro, el a fost cedat la Poli Iași, echipă ce luptă pentru promovarea în Superligă. Moldovenii se află pe locul doi în Liga 2 după 16 etape, la două puncte în spatele liderului Steaua. Conform sursei citate, Vojtus va semna un contract până la finalul sezonului cu echipa din Copou. În această înțelegere va fi stipulată și o clauză de prelungire pe încă un sezon, în cazul în care echipa va promova în Superligă.

Vojtus a ajuns pe „lista neagră” a lui Mutu încă din finalul anului trecut

După penultimul meci oficial din 2022, cel de pe Arena Națională cu Petrolul Ploiești, câștigat de Rapid cu scorul de 3-1, Adrian Mutu a transmis că Jakub Vojtus, Damien Dussaut și Younes Bnou Marzouk nu mai fac parte din planurile sale și ar fi bine să își găsească alte echipe.

Mai avem un meci la Arad, foarte greu, pe un teren greu, cu o echipă care are nevoie de puncte, iar luni, în ziua următoare, ne vom întâlni și vom discuta despre transferuri. Știu ce-mi doresc, am și luat niște decizii, am anunțat că trei jucători nu intră în planurile mele pentru anul viitor, Vojtus, Marzouk și Dussaut.

Am luat deciziile și forțat de împrejurări, pentru că Dussaut și Marzouk au fost puțin prezenți sezonul ăsta, Vojtus nu m-a mulțumit. Am preferat să-i anunț acum ca să aibă și ei timp să-și facă planurile pentru ce a mai rămas din acest sezon.

A contat și cartonașul roșu luat de Vojtus în Cupă, la Rapid avem nevoie de jucători care știu să joace cu presiune. Nu sunt supărat pe ei, sunt doar niște alegeri. Chiar dacă nu îmi plac, trebuie să le iau”, a spus atunci Adrian Mutu.

Playsport.ro