Imagini înduioşătaore din Croaţia, după cutremure. Câinii stau în faţa caselor prăbuşite - Știrile.eu

vineri 1 ianuarie 2021 4:04 PM

Imagini înduioşătaore din Croaţia, după cutremure. Câinii stau în faţa caselor prăbuşiteImagini înduioşătaore din Croaţia, cu câinii care își așteaptă încă stăpânii, lângă casele prăbușite sau pe mormanele de cărămizi. Durerea animalelor a fost surprinsă de televiziunea croată N1 în satul Magiske Poljane, scrie Digi 24.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, mesaj de solidaritate pentru Croaţia după cutremurul care a făcut mai multe victime

Câinii încă își așteaptă stăpânii lângă casele prăbușite

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cutremurele au zguduit Croaţia trei zile la rând. În Petrinja nu mai există nicio clădire care să nu fi fost avariată. O feţiţă de 12 ani a murit sub dărâmături. Jurnaliştii croaţi spun că vecinii au încercat 40 de minute să o resusciteze pe micuţă, dar nu au mai putut face nimic pentru ea.

Câinii încă își așteaptă stăpânii lângă casele prăbușite

Citeşte şi: Cutremur mare, de 6,3, în Croaţia, este prăpăd la Zagreb. Mai multe clădiri s-au prăbuşit

Imagini înduioşătaore din Croaţia

Un cutremur de 5,2 a lovit luni dimineaţă regiunea Petrinja – Sisak. Au urmat șase cutremure cu magnitudini cuprinse între 4 şi 5 grade. Apoi, marţi, a urmat cutremurul de 6,4, iar miercuri alte două seisme de intensitate medie.

În multe oraşe, oamenii au stat în stradă ore în şir, până când autorităţile i-au anunţat că este sigur să intre în case.

Acum, Croaţia aşteaptă ajutorul vecinilor şi al Uniunii Europene care au anunţat că vor pune umărul la reconstrucţia oraşelor distruse.

Statul român este pregătit să acorde sprijin autorităţilor din Croaţia, ţară afectată marţi de un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter, anunţă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) într-o postare pe Facebook.

În data de 29 decembrie 2020, în urma luării la cunoştinţă a nefericitului eveniment produs în Croaţia, ţară afectată astăzi de un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter, autorităţile române şi-au arătat disponibilitatea de a interveni şi a acorda sprijin autorităţilor croate”, precizează DSU.

Şi preşdintele Klaus Iohannis şi-a exprimat miercuri solidaritatea cu Croaţia, după cutremurele care au lovit ţara. „Gândurile noastre se îndreaptă către poporul croat şi le dorim celor afectaţi să îşi revină cât mai curând. I-am transmis lui Andrej Plenkovic (premierul croat – n.r.) disponibilitatea noastră de a ajuta, în caz de nevoie”, a transmis Klaus Iohannis, pe platforma de socializare.

Sursa: Romaniatv.net