Ianis Hagi, declarație superbă pentru Simona Halep: „Ce a făcut ea este unic” - Știrile.eu

miercuri 8 februarie 2023 8:18 AM

Ianis Hagi, declarație superbă pentru Simona Halep: „Ce a făcut ea este unic”


Ianis Hagi a vorbit la superlativ despre Simona Halep în cadrul unui interviu acordat recent pentru sport.ro. Mijlocașul ofensiv al lui Rangers s-a arătat impresionat de faptul că jucătoarea de tenis de 31 de ani a reușit să se mențină timp de circa 10 ani la cel mai înalt nivel.


Ianis Hagi, impresionat de Simona Halep: „Ne-a dat speranță tuturor”

Fiul lui Gică Hagi a dezvăluit că urmărește destul de mult acest sport, printre altele. El a subliniat că parcursul Simonei a avut rolul de a inspira foarte mulți oameni, în special din România.

A fost în circuit în ultimii 10 ani la nivelul cel mai înalt. Toţi ne-am uitat, am urmărit-o şi am susţinut-o. Ce a reuşit să facă Simona e unic şi ne-a dat speranţă tuturor. Stau pe acasă, mă uit la fotbal, urmăresc baschetul şi fotbalul american. Urmăresc tenisul, mai ales turneele de Grand Slam”, a spus Ianis Hagi pentru sursa citată.

La celălalt pol se situează un jurnalist cunoscut din România

Simona Halep nu este însă apreciată chiar de toată lumea din România. Jurnalistul Radu Banciu este un contestatar extrem de aprig al sportivei din Constanța, încă de pe vremea când aceasta își începea ascensiunea spre vârful tenisului feminin mondial.

Criticile acestuia au crescut chiar în virulență după ce Halep a fost depistată pozitiv la Roxadustat, o substanță interzisă de către WADA. Acum, după mult timp, Radu Banciu a avut șansa de a explica pe larg de unde vine această ostilitate față de fostul lider WTA.

„Nu poţi ridica la nivel de fenomen pe cineva care e mediocru. Ea nu este o mare jucătoare, a fost o jucătoare bună într-un moment, profitând de un culoar favorabil. Eu am intuit că, la fel ca şi în alte sporturi, nivelul tenisului feminin era foarte jos.

Puteai să câştigi cât vrei, 10 turnee de Mare Şlem, dar atât timp în jurul tău nu erau adevăraţi campioni, nu erai mare jucător. Pe timpuri, marile campioane nu erau de nivelul ăsta.

Simona, spre exemplu, are un bilanţ net negativ cu Serena Williams. A făcut-o praf pe unde a prins-o. Dacă ar fi fost încă vreo 2-3 jucătoare de nivelul Serenei, pe care Serena le-a prins în cariera ei, cum ar fi sora ei Venus, Martina Hingis sau Sharapova, Simona Halep nu ajungea niciodată în topul mondial.

Asta am spus, cu oarecare viziune superioară. Nu mă deranjează că o Românie întreagă a iubit-o. Nu am nicio problemă cu persoana. Eu vorbeam despre sportul în sine”, a spus Radu Banciu în cadrul unui podcast la care a participat recent.

Playsport.ro