Halep a auzit de la reporterul ProSport că a primit cu 10 euro mai puțin decât Djokovic pentru titlul de la Roma: „Acum am aflat!” Cum a comentat gestul controversat al organizatorilor | VIDEO EXCLUSIV - Știrile.eu

vineri 1 ianuarie 2021 1:06 PM

Halep a auzit de la reporterul ProSport că a primit cu 10 euro mai puțin decât Djokovic pentru titlul de la Roma: „Acum am aflat!” Cum a comentat gestul controversat al organizatorilor | VIDEO EXCLUSIVSimona Halep a câștigat în premieră turneul de la Roma, în 2020, dar nu a fost recompensată la fel ca Novak Djokovic, încasând cu 10 euro mai puțin decât campionul din concursul băieților! Simona a aflat abia în preajma Anului Nou despre decizia controversată a organizatorilor italieni.

Organizatorii turneului de tenis de la Roma au primit numeroase reproșuri pe reţelele de socializare, fiind acuzați de misoginism! În opinia fanilor, aceștia i-au oferit în mod intenționat cu 10 euro mai puțin Simonei Halep, pentru a scoate în relief ideea că bărbații merită premii mai mari decât femeile în tenis.

Simona Halep a aflat vestea de la reporterul Prosport.ro, iar numărul 2 WTA a comentat decizia ciudată a organizatorilor de la Foro Italico! În ciuda faptului că italienii au fost aspru criticați pentru situația creată, Simona spune că nu se simte ofuscată.

Simona Halep a aflat de la reporterul Prosport.ro că a încasat cu 10 euro mai puțin decât Novak Djokovic la Roma: „Nu consider că a fost o jignire”

Simona Halep a aflat cu surprindere că a încasat cu 10 euro mai puțin decât Novak Djokovic la Roma! Întrebată dacă se simte deranjată de gestul organizatorilor, Halep a răspuns: „Acum am aflat acest lucru de la tine! Nu consider că a fost o jignire. Așa au hotărât organizatorii și o iau ca atare”, a declarat Simona Halep pentru Prosport.ro.

Halep a primit un cec în valoare de 205.190 de euro după câștigarea titlului de la Roma (6-0, 2-1 – abandon în finala cu Karolina Pliskova). Novak Djokovic, triumfător în competiția masculină, a fost recompensat cu 205.200 de euro. Apoi, fanii i-au făcut cu ou și cu oțet pe organizatori, acuzându-i de misoginism.

Decizie ciudată a organizatorilor de la Roma, un turneu care iese din tipare

Majoritatea organizatorilor turneelor de tenis oferă premii egale la masculin și feminin! Cei de la Roma au făcut însă excepție până acum și prin prisma faptului că proba feminină se încadra în categoria Premier 5, și nu în Premier Mandatory (echivalenta categoriei Masters din ATP). Totuși, decizia italienilor rămâne una ciudată, întrucât oficialii din tenis s-au angajat să sprijine egalitatea de gen în aceste vremuri greu încercate.

Turneul de la Roma a fost ultimul câștigat de Simona Halep în circuit, eleva lui Darren Cahill ajungând la 22 de titluri! Simona și-a făcut loc în vitrina cu trofee și pentru premiul Prosport.ro pentru cel mai bun sportiv român al anului 2020: „E un trofeu pe care îl voi pune în vitrina mea și mă voi uita cu drag la el de fiecare dată”, ne-a spus campioana de la Wimbledon.

Sursa: Prosport.ro