luni 23 ianuarie 9:01 PM

       Abonare la google news

Greșeala pe care mulți români o fac. Ce se întâmplă dacă ai magneți pe frigider


Majoritatea românilor au frigiderele pline cu magneți, însă ceea ce nu au știut până acum este că efectul lor ar putea dăuna. Iată despre ce este vorba și ce semnal de alarma au tras specialiștii.


Magneții de frigider distrug tehnologia și aparatul electrocasnic

Magneții fac parte din decorul bucătăriei și de cele mai multe ori, atunci când plecăm în vacanță, nu uităm să cumpărăm câțiva pentru frigider. Fie că sunt specifici unei anumite destinații, ori înfățișează chipurile celor dragi, cert este că aceștia tronează pe frigider. Ei bine, specialiștii trag un semnal de alarmă și dezvăluie lucruri extrem de importante cu privire la acest aspect.

Se pare că magneții lipiți pe frigider dăunează tehnologiei și aparatului electrocasnic. De exemplu, modelele mai vechi de frigidere nu sunt asigurate de o protecție suplimentară, iar din acest motiv se pot strica mult mai repede.

Elementele magnetice formează în jurul lor un camp magnetic, iar acesta este îndreptat spre mijlocul aparatului unde sunt păstrate alimentele. Specialiștii spun că frigiderele moderne sunt protejate de o astfel de amenințare, însă tot trebuie să acordăm atenție atunci când lipim magneți pe ele. Cel mai indicat ar fi să nu punem prea mulți, ci să ne limităm la câțiva.

CITEȘTE ȘI:REPREZENTANȚII UNUI LANȚ DE MAGAZINE AU ANUNȚAT CĂ NU MAI ACCEPTĂ PLATA ÎN NUMERAR! MOTIVUL PENTRU CARE S-A LUAT ACEASTĂ DECIZIE

Magneții pentru frigider dăunează tehnologiei (Foto: Pixabay)

Magneții de frigider le dăunează cardiacilor

Potrivit publicației străine BBC News, oamenii de știință de la Spitalul Universitar din Zurich, Elveția, susțin că majoritatea magneților au un tip puternic de magnet care poate interfera cu stimulatoare cardiace.

Astfel, persoanele care au probleme cu inima și se apropie de un astfel de dispozitiv, la mai puțin de 3 cm, se pot confrunta cu dereglări ale stimulatorului cardiac. Acest lucru le poate pune viața în mare pericol.

VEZI ȘI:FACTURILE URIAȘE LA GAZE ȘI CURENT I-AU ÎMPINS SĂ IA MĂSURI DRASTICE! ANGAJAȚII UNUI CINEMATOGRAF INTRĂ ÎN ȘOMAJ TEHNIC, IAR ACTIVITATEA SE SUSPENDĂ

Cum alegem magneții

Dacă vorbim despre criteriile după care putem alege magneții de frigider, ei bine, ideali sunt cei care nu au o greutate foarte mare și nu se desprind greu de pe ușa aparatului electrocasnic. Trebuie să mai știți că de obicei aceștia lasă o pată în locul în care au stat și se recomandă schimbarea între ei la o anumită perioadă de timp. Totodată, magneții lasă de obicei o pată în locul în care au stat și se recomandă schimbarea între ei la o anumita perioadă de timp. În acest fel, veți putea evita și zgârieturile de pe frigider.

Cancan.ro