Gloria Buzău a luat o măsură drastică după dezvăluirile incendiare din ProSport! Fotbalistul parior Marius Ioniță, aproape de finalul carierei? - Știrile.eu

sâmbătă 2 ianuarie 2021 6:43 PM

Gloria Buzău a luat o măsură drastică după dezvăluirile incendiare din ProSport! Fotbalistul parior Marius Ioniță, aproape de finalul carierei?Gloria Buzău n-a stat la discuții în privința fotbalistului parior Marius Ioniță! După dezvăluirile incendiare din Prosport.ro făcute de fosta iubită a fundașului, Ioniță a fost suspendat de buzoieni, care au subliniat asta într-un comunicat de presă.

Ioniță a pariat pe mai multe meciuri din Liga 2 jucate de Gloria Buzău, iar apărătorul a fost suspendat, cel puțin până la finalizarea anchetei.

Federația Română de Fotbal interzice orice formă de pariuri pentru fotbaliștii aflați în activitate. În 2019, Mihai Voduț a fost dat de gol că pariază pe meciurile propriei echipe tot de fosta iubită. În acel moment jucătorul evolua pentru Viitorul, fiind ulterior dat afară. Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a decis ca jucătorul să fie suspendat doi ani și amendat cu 300.000 de lei.

Fotbalistul parior Marius Ioniță, suspendat de Gloria Buzău: „Ne dezicem de astfel de practici!”

„În urma articolului publicat pe site-urile www.prosport.ro și www.liga2.prosport.ro, în data de 2 ianuarie 2020, cu privire la sportivul Marius Ioniță, care ar fi implicat în jocurile de pariuri sportive, conducerea clubului Sport Club Municipal Gloria Buzău face următoarele precizări:

— Sport Club Municipal Gloria Buzău este un club polisportiv, înființat în anul 2017, care nu are legătură cu fostul club FC Gloria Buzău;

— Clubul se dezice de astfel de practici (de a nu participa sub nici o formă, personal sau prin rude și / sau interpuși la jocurile de pariuri sportive organizate de FRF / LPF / UEFA / FIFA), deoarece clauzele contractuale ale fiecărui sportiv interzic acest lucru, fapt care duce la suspendarea contractului de activitate sportivă, inclusiv rezilierea unilaterală a acestuia;

— Comisia de Etică și Disciplină din cadrul clubului a demarat imediat o anchetă internă, prin care se va verifica veridicitatea informațiile apărute în articolul respectiv;

— Până la finalizarea anchetei, sportivului Marius Ioniță i se va suspenda contractul de activitate sportivă, conform clauzelor contractuale.

De îndată ce situația se va clarifica și se vor decide măsurile ce vor fi luate în acest caz, vom reveni cu un comunicat în care vom prezenta mai multe detalii”, este comunicatul celor de la SCM Gloria Buzău.

Sursa: Prosport.ro