miercuri 25 ianuarie 9:31 PM

       Abonare la google news

Gheață subțire pe care circulă Laurențiu Reghecampf. Antrenorul lui Neftci Baku a fost în pericol de demitere


Antrenorul celor de la Neftci Baku a trăit cu emoţii finalul anului trecut, atunci când postul său a fost în pericol.


Oficialii nu erau foarte mulţumiţi de parcursul echipei lor cu tehnicianul român pe bancă, dar au renunţat la ideea de a-l demite după ce alb-negrii au reuşit o victorie care i-a dus în semifinalele Cupei Azerbaidjanului.

Şi aşa Reghecampf şi-a mai prelungit cu o lună mandatul său la formaţia azeră. Şi asta pentru că prima ligă din ţara caucaziană s-a întrerupt de la sfârşitul lunii decembrie până în această săptămână. Joi, Neftci o va întâlni pe Sabah în primul meci oficial din noul an.

Trupa din capitala Azerbaidjanului este la 15 puncte de lider după 18 etape şi se află pe poziţia a treia a clasamentului. În perioada în care campionatul a fost întrerupt, Neftci a efectuat un cantonament în care a disputat trei meicuri amicale. Iar bilanţul a fost de un egal şi două înfrângeri.

Încurajări de la un fost echipier al lui Neftci

În trecut, în Azerbaidjan a evoluat şi Adrian Scarlatache. Fotbalistul Mioveniului le-a dat un sfat şefilor echipei azere la şase luni de la instalarea lui Laurenţiu Reghecampf.

„Am vorbit cu Reghecampf când a ajuns la Neftci. Îl apreciez pe Laurențiu. A avut rezultate foarte bune în România și Europa. Dar cred că are nevoie de timp. Nu este ușor pentru un antrenor străin să aibă rezultate în Azerbaijan. Uitați-vă la Gurban Gurbanov. Prima dată, a avut și el nevoie de timp la Qarabag.

După ceva timp, a câștigat tot, iar Qarabag a obținut rezultate fantastice inclusiv în cupele europene. Și Reghecampf este capabil de a obține rezultate foarte bune, nu e drept să așteptăm succesul după doar șase luni. Dacă va primi timp, munca sa de la Neftci Baku poate fi una de succes”, a declarat fundaşul pentru presa din ţara ex-sovietică.

 A lăsat urme în fotbalul azer

Scarlatache a evoluat ani buni în prima ligă din Azerbaidjan. El a ajuns pentru prima oară acolo în 2012 la Khazar Lankaran. Iar timp de trei ani a marcat 10 goluri în 84 de meciuri, cea mai prolifică perioadă din cariera fotbalistului de 36 de ani. Apoi el a mai îmbrăcat triocurile Keşla şi Zira.

Aventura lui Scarlatache s-a încheiat în Caucaz în 2020. Fostul dfinamovist a revenit în fotbalul românesc la Hermannstadt cu care a retrogradat în 2021. Acum, jucătorul originar din Turnu Măgurele încearcă să evite o altă cădere în eşalonul secund cu CS Mioveni.

Playsport.ro