Gabriela Firea: "Din păcate, românilor nu li se spune ce se întâmplă" - Știrile.eu

vineri 1 ianuarie 2021 9:27 PM

Gabriela Firea: „Din păcate, românilor nu li se spune ce se întâmplă”Gabriela Firea, despre bilanţul anului 2020. „Anul 2021 începe sub semnul austerităţii în sensul că o serie de majorări promise rămân în aer pentru anul 2021. Este vorba despre alocaţiile copiilor care în loc de 40% vor fi majorate doar cu 20%. Mai exact, copiii cu vârste cu prinse între 0-2 ani vor primi 427 lei/lună, iar cei cu vârste cuprinse între 2-18 ani vor primi 214 lei/lună.

Şi punctul de pensie ar fi trebuit să crească tot cu 40%, dacă s-ar fi respectat legea pensiilor însă Guvernul a majorat punctul de pensie doar cu 14% în septembrie 2020, iar potrivit programului de guvernare punctul de pensie ar urma să crească în 2021 cu 8%”, a spus Firea la Antena 3.

Citeşte şi: Gabriela Firea, atac furibund la adresa Guvernului Cîţu. „Doi dintr-o lovitură! Înghețarea salariilor şi pensiilor va determina o sărăcire a populației”

Gabriela Firea: „Eu îi transmit domnului Cîţu la mulţi ani”

Întrebată dacă crede că vor fi respectate aceste majorări în 2021, Gabriela Firea l-a felicitat pe Cîţu pentru ziua onomastică, însă nu îi urează şi mulţi ani şi ca prim-ministru.

„Eu îi transmit domnului Cîţu ‘La mulţi ani’, pentru că îl chemă şi Vasile. Omeneşte cred că trebuie să fim civilizaţi unii cu ceilalţi, dar în funcţia de prim-ministru nu îi doresc mulţi ani, pentru că din păcate nu are soluţii pentru români şi a dovedit acest lucru în calitate de ministru al finanţelor, pentru că ţara este împrumutată.

Dar, din păcate românilor nu li se spune ce se întâmplă cu acele sume, ce se întâmplă cu aceşti bani. Chiar în noaptea de Revelion, Guvernul a publicat în Monitorul Oficial documentul austerităţii care prevede îngheţarea salariilor bugetarilor, de asemenea a pensiilor, a indicatorului de referinţă social pe baza căruia se calculează sumele pentru persoanele cu dizabilităţi, de asemenea venitul minim garantat şi alte prestaţii sociale”, a mai afirmat Firea, adăugând că nu-i dă mai mult de 6 luni acestui guvern.

Citeşte şi: Gabriela Firea îl atacă pe Nicușor Dan: ”O bătaie de joc la adresa cetățenilor. Totul scump și de proastă calitate”

Sursa: Romaniatv.net