Fructele care luptă cu virușii iarna. Greșeala majoră pe care o fac românii care nu le consumă - Știrile.eu

sâmbătă 2 ianuarie 2021 4:26 PM

Fructele care luptă cu virușii iarna. Greșeala majoră pe care o fac românii care nu le consumăÎn această perioadă, toată lumea îşi îndreaptă atenţia către alimentele care ne protejează organismul de boli. Puţini sunt, însă, românii care au habar care sunt fructele care luptă eficient cu virușii iarna.

Ce fructe este bine să mănânci iarna

În plină pandemie de coronavirus, multe persoane doresc să ştie care sunt fructele care luptă cu virușii iarna. Specialiştii spun că românii care nu le consumă citrice fac o greșeala majoră. Fie că vorbim despre lămâi, portocale, mandarine sau grepfrut, acestea îţi întăresc sistemul imunitar mai mult decât ţi-ai fi putut închipui vreodată.

Totul se datorează conţinutului ridicat de vitamina C care reprezintă o armă eficientă împotriva răcelilor şi a viruşilor, dar şi a flavonoidelor (eritrocină şi hesperidină) care au rolul de a intensifica acţiunea benefică a vitaminei C. Practic, tot ce ai de făcut este să mănânci zilnic un astfel de fruct. În cazul în care nu tolerezi gustul acru al lămâilor, de exemplu, poţi folosi sucul în ceai îndulcit cu miere de albine, recomandă medicii.

De asemenea, poţi amesteca portocalele sau grepfrutul cu alte legume sau fructe pentru a obţine adevărate bombe pentru imunitate. Morcovul, sfecla, spanacul sau bananele merg de minune cu citricele. Aşadar, pe cât sunt de gustoase şi aromate, pe atât sunt de importante pentru imunitate.

Citricele ajută organismul să se hidrateze

Un alt motiv pentru care să mănânci citrice în cantităţi cât mai mari este faptul că au un conţinut ridicat de apă. Asta le face ideale pentru hidratarea corpului, mai spun nutritrionistii. Portocalele conțin apă în proporție de 87% iar grepfrutul în proporție de 88%, ceea ce înseamnă că oferă şi senzaţie de saţietate. Astfel, ajută la menţinerea siluetei.

De asemenea, lămâile, portocalele sau mandarinele ajută la asimilarea nutrienţilor, precum fierul, contribuind în acest mod la producerea globulelor roşii în sânge. În ceea ce priveşte grepfrutul, acesta reglează colesterolul datorită unei enzime care are proprietatea de a arde grăsimile mai repede, dar şi de a absorbi zahărul.

Pentru a te bucura pe deplin de calităţile citricelor, medicii recomandî ca ele să fie consumate ca atare. În acest mod, sunt benefice digestiei, asigurând organismului necesarul de fibre. Un lucru mai puţin ştiut despre aceste fructe delicioase este faptul că previn apariţia ridurilor. Motivul? Vitamina C are un rol esenţial în producerea de colagen.

În concluzie, data viitoare când mergi la cumpărături nu uita să pui pe listă şi citrice pe care să le consumi cât mai des.

Sursa: Playtech.ro