Fostul manager al Simonei Halep, prima reacție după ultimele acuzații aduse româncei. “Cel mai mare meci pe care trebuie să-l joci” - Știrile.eu

vineri 26 mai 2023 2:17 PM

Fostul manager al Simonei Halep, prima reacție după ultimele acuzații aduse româncei. “Cel mai mare meci pe care trebuie să-l joci”Simona Halep are parte și de susținători după cea de-a treia amânare a procesului de dopaj și noile acuzații aduse de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA). Fostul manager a reacționat pentru prima dată public pe marginea subiectului.

Prima reacție din partea fostului manager al Simonei Halep. Ce i-a transmis după ultimele acuzații

Suspendată provizoriu încă din octombrie 2022, Simona Halep mai are de așteptat până la un verdict al procesului, iar acum s-a văzut nevoită să se confrunte cu noi acuzații. Organizația antidoping din tenis a anunțat că au fost descoperite mai multe nereguli în pașaportul ei biologic, metoda prin care sunt monitorizați parametrii sângelui, cu scopul de a identifica potențialele încălcări ale regulamentelor.

În lumina tuturor acestor evenimente, fostul manager a ținut să-i transmită un mesaj de încurajare sportivei noastre, prin intermediul rețelelor de socializare. Aceasta și-a exprimat convingerea că va reuși până la urmă să-și dovedească nevinovăția și să revină pe teren.

„Mă gândesc la tine, Simo, în urma ultimelor evenimente! Știu cât de puternică și sinceră ești! Sunt sigură că vei trece peste aceste momente dificile. Acesta este cu siguranță cel mai mare meci pe care trebuie să îl joci, dar sunt sigură că îl vei depăși”, a scris Virginia Ruzici.

Patrick Mouratoglou, reacție dură: „Unde sunt cei care se dopează cu adevărat? Joacă în continuare”

Aprig susținător al Simonei Halep de la izbucnirea scandalului de dopaj, Patrick Mouratoglou a pus tunurile pe ITIA, convins că românca are motive întemeiate să se considere victima unor abuzuri. Un fan l-a chestionat în legătură cu motivul pentru care procesul s-a amânat din nou, iar răspunsul a fost unul cât se poate de dur.

„ITF continuă să se comporte la fel de rău cum a făcut-o de la început. O rușine pentru sportul nostru. Probabil vor să arate lumii că sunt buni de ceva. Imensa majoritate a jucătorilor testați pozitiv în ultimii ani sunt victimele contaminării. Unde sunt cei care se dopează cu adevărat? Joacă în continuare”, a răbufnit antrenorul francez cu care Halep a colaborat până să fie suspendată.

În discuție au intervenit și cei care se îndoiesc de nevinovăția fostului lider mondial, dar au primit imediat o replică pe măsură. „Urmele de Roxadustat găsite în urina Simonei sunt atât de mici încât este incredibil să consideri asta dopaj. Experții au dovedit atât în cazul ei cât și în multe altele: cantitatea de Roxadustat din suplimentele (n.r. – contaminate) corespunde cu cele extrem de mici găsite în urina Simonei”, a transmis Mouratoglou.

Playsport.ro