marți 24 ianuarie 4:19 PM

       Abonare la google news

Fernando Santos, fost selecţioner al Portugaliei, numit la cârma naţionalei Poloniei


Portughezul Fernando Santos, până de curând selecţioner al reprezentativei de fotbal a ţării sale, a fost numit la cârma naţionalei Poloniei, într-o ceremonie oficială care a avut loc marţi la Varşovia, informează AFP, potrivit Agerpres.


„Începând de astăzi, sunt polonez. Sunt unul dintre voi, este o onoare să continui aici munca mea de antrenor”, a declarat Santos, care are 68 de ani.

„Alegerea era dificilă, dar noi l-am ales pe cel mai bun. Primul nostru obiectiv este calificarea la Campionatul European”, a afirmat preşedintele Federaţiei poloneze de fotbal (PZPN), Cezary Kulesza.

Santos îl înlocuieşte pe Czeslaw Michniewicz, concediat luna trecută deşi a dus echipa în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, unde a fost eliminată (1-3) de Franţa, viitoarea finalistă. Polonia a încheiat pe locul 2 grupa sa, în spatele Argentinei, viitoarea campioană (victorioasă cu 2-0), după ce a remizat cu Mexicul (0-0) şi a învins Arabia Saudită (2-0).

Michniewicz a fost foarte criticat de presa din ţara sa pentru jocul ultra-defensiv al Poloniei în timpul turneului, iar PZPN i-a reproşat „lipsa de viziune asupra funcţionării şi viitorului echipei”.

Fernando Santos a fost selecţionerul Portugaliei din 2014 până luna trecută, când a demisionat după surprinzătoarea eliminare în faţa Marocului (0-1) în sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2022. Sub comanda sa, Portugalia a cucerit primul titlu major, EURO 2016, apoi a câştigat Liga Naţiunilor în 2019. Naţionala lusitană s-a oprit în optimi de finală la CM 2018 şi EURO 2020.

Polonia va juca în Grupa E a preliminariilor EURO 2024, alături de Albania, Insulele Feroe, Moldova şi Cehia.

Stiripesurse.ro