luni 23 ianuarie 4:50 PM

       Abonare la google news

FCSB, casa antrenorilor fără BAC. Nici Mihai Pintilii nu a absolvit studiile liceale


Cazul Mirel Rădoi se repetă după aproape 8 ani la FCSB.


După ce în toamna anului 2015, fostul selecţioner a fost criticat că nu a absolvit examenul de Bacalaureat pentru a putea obţine licenţa de antrenor, acum a venit rândul lui Mihai Pintilii să fie luat în vizor din acelaşi motiv.

După ce Lucian Burchel a ameninţat că îl va suspenda pentru faptul că a antrenat echipa în Antalya deşi nu era trecut în acte ca principal, Pintilii a reacţionat dur la adresa directorului Şcolii de Antrenori din cadrul FRF. Iar vorbele fostului fotbalist l-au deranjat pe unul dintre oamenii de la Casa Fotbalului.

Andrei Vochin a reacţionat şi a făcut o dezvăluire care i-a luat poate prin surprindere pe unii dintre microbişti.

Şi el, fără BAC

Fanii fotbalului au aflat astfel că antrenorul ales de Gigi Becali să continue munca lui Dică nu are luat examenul de Bacalureat. Însă s-a bătut pentru drepturile sale chiar şi în aceste condiţii.

„Mihai Pintilii împreună cu conducerea FRF, s-au bătut în ultimele șase luni pentru ca foștii internaționali, jucători care au însemnat ceva pentru România, să poate să intre la cursurile pentru antrenori, adică să își ia carnetul de antrenor, chiar dacă nu au BAC-ul. Și Mihai Pintilii împreună cu conducerea FRF au reușit acest lucru, iar Mihai Pintilii e acum cursant, deși nu și-a luat BAC-ul. La fel și Croitoru.

Pe jucătorii care au jucat în echipa națională un anumit număr de meciuri, Federația Română de Fotbal i-a inclus în niște ierarhii, categoria I, categoria II. S-a dus și-a făcut lobby la Centrul de Formare pentru Antrenori în toate sporturile și a obținut demararea acestui tip de jucători, care nu au diploma de BAC și să poată urma cursurile Școlii de Antrenori neîncălcând nicio lege”, a precizat consilierul preşedintelui Răzvan Burleanu, pentru Fanatik. 

Reacţie ironică după atacurile la adresa sa

Pintilii a cerut „măsuri extreme” după ce Lucian Burchel l-a etichetat drept „trişor” după ce a continuat să pregătească vicecampioana României fără documentaţia obligatorie necesară fiecărui antrenor.

„Nu m-au deranjat deloc discuțiile. Tam-tam-ul nu își are rostul. Chiar nu vreau să comentez, să îl lăsăm pe domnul Burchel să își facă investigația, să mă caute, să trimită și poliția să mă aresteze, nu am nicio problemă.

Dumnealui știe că am început cursul pentru carnetul de antrenor, nu știu de ce tot insistă. Nu pot să antrenez, așa, să mă dea afară din țară sau să mă aresteze. Ce pot să fac eu. Sincer, nu știu ce să răspund”, a declarat

 

Playsport.ro