Favoritele lui Junior Morais în lupta pentru titlu. Jucătorul nu a inclus Rapid printre favoritele la marele trofeu - Știrile.eu

duminică 5 februarie 2023 12:35 AM

Favoritele lui Junior Morais în lupta pentru titlu. Jucătorul nu a inclus Rapid printre favoritele la marele trofeu


Rapidiştii sunt după victoria cu FC Voluntari la 5 puncte de liderul CFR, cu şase runde înaintea finalului sezonului regulat.

Chiar şi aşa acest lucru nu îi entuziasmează peste măsură pe fotbaliştii lui Adrian Mutu care nu consideră că echipa lor poate fi luată în seamă în lupta pentru titlu.


Deşi fanii visează ca favoriţii să se încoroneze campioni chiar în anul centenarului, Junior Mrais nu vrea să acest vis să pună presiune pe el şi pe coechipierii săi. Fundaşul de 36 de ani consideră că două echipe din România sunt mai îndreptăţite decât giuleştenii să spere la supremaţia internă.

Chiar dacă în lupta pentru titlu pare că sunt înscrise cinci echipe, nu toate sunt văzute cu aceleaşi şanse de brazilian. Între CFR şi Universitatea Craiova sunt în acest moment 9 puncte, care însă înjumătăţite ar face duelurile din play-off extrem de disputate.

Analiza sud-americanului

Chiar dacă Rapid este pentru prima oară după 11 ani într-o postură favorabilă pentru a ataca trofeul Superligii, Junior Morais consideră că CFR şi Farul sunt favorite în această bătălie.

”În primul rând, CFR, echipa care câştigă campionatul de cinci ani, se bate în Conference League. Şi, după, cred că vine şi Farul, echipă de copii, echipă bine antrenată de domnul Gică Hagi. O echipă care joacă frumos, joacă fotbal adevărăt, fotbal brazilian. Revenind acum, cu frig, e foarte greu să ai un ritm, dar încercăm în fiecare meci să arătăm cât mai bine, să arătăm puterea noastră, să câştigăm, să stam acolo, cât mai sus”, a fost comentariul veteranului din Giuleşti pentru Orange Sport. 

Program favorabil

Pentru Rapid finalul sezonului regular aduce confruntări mai degrabă abordabile cu echipe aflate cu o singură excepţie în afara zonei de play-off. Astfel, singurul meci cu mare încărcătura pentru trupa lui Mutu va fi împotriva Farului, în chiar ultima etapă a primei părţi a stagiunii.

În rest vor dueluri cu FC U Craiova, CS Mioveni, Chindia, FC Botoşani şi Hermannstadt. În sezonul precedent, rapidiştii nu au reuşit să acceadă în play-off, terminând sezonul pe locul 9, ratând astfel şi şansa de a juca un baraj pentru calificarea în competiţiile continentale.

Cu o eventuală clasare pe podium la sfârşitul actualei stagiuni, giuleştenii ar marca o premieră pentru ultimii 15 ani. Ultima oară când au reuşit o astfel de performanţă se întâmpla în sezonul 2007-2008, când patron era George Copos. Trei titluri au în palmares alb-vişinii cucerite în cei 100 de existenţă ai clubului.

Playsport.ro