luni 23 ianuarie 2:46 PM

       Abonare la google news

EXCLUSIV. Scandal după FC Botoșani


  • Meciul FC Botoșani 1-0 Universitatea Craiova s-a lăsat cu scandal după fluierul de final al „centralului” Radu Petrescu. Arlauskis, goalkeeper-ul oltenilor, a fost potolit cu greu iar, pe teren, s-a creat imediat un meleu. În acest context, Playsport.ro l-a contactat telefonic pe Sorin Cârțu. Președintele formației de pe locul 5 a vorbit pe marginea acestui subiect și a declarat că „totul a pornit de la tragerile lor de timp”.

Sorin Cârțu: „Au scos toate mingile de pe marginea terenului a trage de timp”

Universitatea Craiova a pierdut primul meci din 2023. Oltenii s-au recunoscut înfrânți după deplasarea de la Botoșani, 1-0 și rămân pe poziția a 5-a în clasament.


Mai mult, după fluierul de final, Giedrius Arlauskis și-a ieșit din minți. Portarul lituanian a intrat într-un conflict cu doi oficiali ai formației gazdă și a lovit gardul despărțitor dinspre teren.

În acest context, Playsport.ro a luat legătura cu Sorin Cârțu, președintele oltenilor, care a explicat ce s-a întâmplat.

Totul a plecat de la tragerile lor de timp. Au tot întârziat repunerea mingii în joc. Suntem în 2023 și ei au scos mingile de pe marginea terenului pentru a se trage de timp, evident. Un tertip ieftin. A fost și provocat, normal, cu treaba asta. Nu cred că vor exista repercursiuni din partea LPF sau FRF. A primit cartonaș galben, atât. Nu este normal să scoți mingile din joc. Când începi o partidă, sunt șase baloane împărțite de-a lungul și de-a latul terenului, pe margini. Observatorii, al patrulea arbitru, ei trebuie să observe aceste lucruri și să intervină în astfel de situații.”

Universitatea Craiova, în pericol să piardă „la masa verde”

Cum un necaz nu vine niciodată singur, oltenii ar putea să piardă la „masa verde” în următoarea etapă.

Totul este legat de venirea lui Eugen Neagoe în Oltenia. Practic, modul în care antrenorul a plecat de la „U” Cluj pentru a fi instalat la Craiova a declanșat un „război studențesc” între cele două Universități.

Chiar dacă la „Șepcile Roșii” a fost instalat Ioan Ovidiu Sabău, clujenii au ajuns la comisii cu acest caz. Eugen Neagoe a forțat trecerea în Bănie și a decis rezilierea contractului, deși nu avea acordul clubului.

Problema pentru gruparea din Bănie este că nu are antrenor cu licență PRO pe banca echipei. Contractul lui „Geană” nu a putut fi înregistrat și nu se știe dacă lucrurile se vor lămuri până la meciul de sâmbătă, contra celor de la Hermannstadt.

Din acest motiv, alb-albaștrii nu îndeplinesc condițiile cerute de FRF și pot pierde la „masa verde” partida programată pe 28 ianuarie. Mihai Rotaru și conducerea trebuie să găsească urgent o soluție, altfel riscă să saboteze întregul sezon al echipei.

Playsport.ro